TRIGGERPOINT MASAŽNA PIŠTOLA

TriggerPoint masažna pištola Impact Gun je pripomoček, ki pomaga pri sproščanju mišičnih bolečin. Zasnovana je tako, da ima priročno velikost, oblikovan ročaj za lažje upravljanje in udobnejši oprijem. Narejena iz kakovostnih materialov in polnilne baterije, ki zdrži več kot dve uri uporabe. Ima kar 4 stopenjske hitrosti in je cenovno dostopna.

TriggerPoint Impact Gun

Podjetje Implus je na tržišče lansiralo novo masažno pištolo TriggerPoint Impact Percussion Gun. Dizajnirana je tako, da hitreje pripravi vaše mišice na športno aktivnost ter je prav tako enako učinkovita za hitrejšo regeneracijo po vaših aktivnostih. Cilj oblikovanja masažne pištole TriggerPoint je bil ta, da bi lahko z nadzorovanimi gibi prodrli in usmerili glavo masažnega tolkala v globoko in težko dostopna tkiva. Prav tako se lahko TriggerPoint masažna pištola pohvali s štiri stopenjsko nastavitvijo masaže. Potrebno je poudariti, da so ob vgradnji izredno tihega motorja dosegli daljšo življenjsko dobo baterije.

Predstavitev TriggerPoint podjetja

Masažno pištolo je izdelalo podjetje Implus, ki ima sedež v Kaliforniji. TriggerPoint je v letu 2020 k svoji družini regeneracijskih rekvizitov dodalo še TriggerPoint Impact Gun. Poslanstvo podjetja je zagotoviti inovativne izdelke in izobraževanja, ki vzpodbujajo mobilnost telesa. Poleg masažne pištole so na trg lansirali vibracijske masažne valje, ki med valjčkanjem različno pritiskajo na boleče točke.

Razlike med TriggerPoint in ostalimi masažnimi pištolami na trgu je v dejstvu, da Impact TriggerPoint Gun deluje kot tolkalo in ne povzroča bolečin v mišicah, čeprav deluje globinsko. Zato so pri TriggerPointu Impact Gun poimenovali Percussion Massage Gun.

Kaj trigger pointi so?

Veliko ljudi živi v svoji klasični rutini in se tega sploh ne zaveda. Ta rutina zajema ista opravila in službo v kateri so neprestano v enakem položaju. Morda gre tu za iste gibe na fitnesu ali iste položaje spanja. Seveda je posledica tudi stres, ki mišice dodatno “zateguje” in kar vodi do bolečin v mišicah.

Zaradi ponavljajočih se gibov, se v globokih mišičnih tkivih naredijo grudice oziroma vozliči, katere lahko zatipamo tudi sami. Prav te grudice so najbolj boleče in razdražljive točke. Ker se zaradi vozličev krvni pretok zmanjša, krvna cirkulacija pa je slabša, se v mišicah kopičijo razni strupi, vse to vodi v visoko občutljivost in bolečino. Ta bolečina je pogosto tudi vzrok za veliko poškodb, vendar v zdravstvu te točke pogosto spregledajo.  Da to preprečimo, je potrebno upoštevati več dejavnikov. Pravilna drža, trening do priporočljivih obremenitev, redno in pravilno raztezanje pred in po športnih aktivnostih (priporočljivo je vsakodnevno preventivno dinamično raztezanje), redna masaža, zadostna hidracija in masaža z vibracijskimi valjčki ali pištolami.

Zavedati se moramo, da trigger pointi niso samo v trapezni mišici ki pri večini bolj izstopa ko gre za bolečine okoli lopatic, ampak po celotnem telesu.

Predstavitev pištole s katero trigger pointe masiramo:

Celotna TriggerPoint znamka je namenjena ljudem, ki obožujejo gibanje in zdravo telo. Izdelke TriggerPoint uporabljajo vodilni strokovnjaki v fitnesu in medicini, tako profesionalni kot rekreativni športniki ter fizioterapevti in trenerji po vsem svetu.

Nova TriggerPoint masažna pištola je bila zasnovana in razvita za točkovno masažo globokih mišičnih tkiv. Prav tako je pomemben podatek ta, da so upoštevali dejstvo, da mora biti masažna pištola poleg kvalitete tudi cenovno ugodna in dostopna bodočim uporabnikom.

Kako in za kaj jo uporabljamo?

Dizajn masažne pištole je vrhunsko oblikovan. Kotni ročaj nam zagotavlja več udobja, boljši oprijem in enostavnejši nadzor ter gibanje masažne pištole po našem telesu. Zaradi T oblike, lahko pištolo uporabljamo tudi za samostojno masažo hrbta. Univerzalna masažna glava je optimizirana tako, da je primerna za uporabo po vseh mišičnih skupinah, za lažje masiranje in gibanje pištole po koži.

Masažno pištolo lahko uporabljate vsakodnevno, tudi če niste športnik. Če pomislite na naravo svoje službe in kakšno prisilno držo morda uporabljate v svojem delovniku ali med vožnjo, se kar hitro zaveste, da bi vašemu telesu zelo prav prišla masaža določenih točk, v katerih nastanejo vozli in posledično bolečina v mišicah. V veliko primerih se zavemo, da bi bilo odlično imeti to masažno pištolo doma, pri roki ko jo najbolj potrebujete. S preprostimi pritiski na boleče točke lahko rešimo marsikatero bolečino, ki se zna neprijetno širiti in vas ovirati pri vsakodnevnih opravilih.

Prav tako jo lahko uporabljate pred treningom za aktivacijo določenih mišičnih skupin, katere imate namen obremenjevati, kakor tudi po treningu, da pospešite čas okrevana in relaksacijo telesa. Z masažno pištolo Impact Percussion Gun, ki deluje kot tolkalo, udarjate po mišičnem tkivu in s tem pospešite hidracijo mišičnega tkiva, cirkulacijo in pretok krvi. Če se s prsti potipamo po določenem delu mišice in začutimo trdo grudico, ob pritisku pa nežno ali zbadajočo bolečino, smo odkrili vozel katerega je potrebno z masažo zmehčati oziroma razbiti, da se izognemo razvoju močnejše bolečine. V takšnih primerih nam zelo prav pride masažna pištola. Ob pritisku na vozel lahko mišica trza, vozel pa preskakuje sem ter tja. Z dosledno uporabo masažne pištole, se lahko popolnoma znebimo bolečin v mišicah.