Posted on

6 KOMPLEKSNIH VAJ Z BUMPER UTEŽMI

vaje z utežmi

Za opravljen dober trening in vaje z utežmi ne potrebujete veliko pripomočkov. Z utežno palico, izborom bumper uteži in malo domišlije lahko izvedete zelo kompleksne vaje. S tem treningom boste krepili mišice zgornjega in spodnjega dela trupa ter aktivirali trebušne mišice.

Vaje izvedite po 8-12 ponovitev, eno za drugo in opravite 3-5 krogov vaj z utežmi. 

  1. POČEP S POSKOKOM

Stopala postavite malo širše od linije bokov in jih usmerite rahlo navzven. Utežno palico, nameščeno na ramena, držite z nadprijemom. Spustite se do kota, približno 90 stopinj v kolenih in se odrinite v zrak.

2. MRTVI DVIG IN VESLANJE

Stopala imejte usmerjena naprej, v liniji ramen, kolena rahlo pokrčite. Trup nagnite naprej, zadnjico potisnite nazaj ter povlecite utežno palico proti popku. Vrnite se nazaj v začetni (stoječi) položaj.

3.SKLECA Z DVIGOM ROKE

Postavite se v položaj deske, v oporo na dlani, ki naj bodo malo širše od linije ramen. Medenico zarotirajte posteriorno in se spustite v položaj sklece. Dvignite se nazaj v začetni položaj in dvignite roko pred sabo.

4.RAZTEG TREBUŠNIH MIŠIC

Kolena namestite na ravnotežno blazinico, utežno palico pa primite z iztegnjenimi rokami. Dlani naj bodo v širini ramen, v liniji pod njimi. Medenico zarotirajte naprej, v posterioren položaj. Istočasno spuščajte trup proti podlagi in pomikajte utežno palico naprej. Spustite se do kamor zmorete.

5.DVIG BOKOV IN POTISK S PRSI

Ulezite se na hrbet, pokrčite kolena, dvignite boke, medenico zarotirajte posteriorno in zadržite položaj. Utežno palico primite z nadprijemom, dlani naj bodo širše od linije ramen. Utežno palico spustite proti prsnemu košu in jo dvignite nazaj v začetni položaj.

6.IZPADNI KORAK NA MESTU

Eno nogo postavite pred sabo, drugo pa za sabo ter z iztegnjenimi rokami primite utežno palico, ki naj bo pod vami. Spustite se do kota 90 stopinj v kolenu sprednje noge ter se vrnite nazaj v začetni položaj.

7.POČEP IN POTISK

Stopala postavite malo širše od linije bokov, hrbtenico in medenico imejte v nevtralnem položaju. Utežno palico primite z nadprijemom si jo namestite v linijo ramen. Spustite se v počep in se dvignite ter ob tem dvignite utežno palico nad glavo. Spustite jo nazaj v linijo ramen in se ponovno spustite v počep.

Preverite ponudbo bumper uteži, kjer je na izbiro za nakup več kot 20 uteži za vaje z utežmi in kvaliteten trening.