Tekmovalnost in dobra fizična pripravljenost sta ključna elementa za doseganje odličnih rezultatov v športnih dejavnostih. Ste se kdaj vprašali kaj je glavni faktor, ki odloča med porazom in zmago?

Športnikov dosežek nikakor ni in ne sme biti odvisen od sreče. Na to, kakšen bo končni rezultat vpliva izključno dobra fizična pripravljenost v športnih prvinah. Sem  spadajo hitrost nogkoordinacija, refleksnost in dobra koncentracija.

Pri teh glavnih  elementih  ničesar ne bi smeli prepuščati naključju. Obstaja namreč način kako lahko izboljšamo vse štiri naštete prvine.

Skrivnost do boljše fizične pripravljenosti se skriva v refleksno reakcijski odzivni žogici.

Ta odličen pripomoček je narejen iz mehke, a trpežne gume. Je nenavadne, nepravilne oblike z izboklinami. Ravno te nepravilne oziroma neskladne oblike silijo športnike k predvidevanju njenega gibanja  in hitrejši reakciji, zaradi česar je refleksno reakcijska odzivna žogica idealna za razvijanje različnih spretnosti.

Če odvzamemo njen glavni namen, lahko poudarimo, da omogoča nadvse zabaven trening.

 

KDO JO LAHKO UPORABLJA?

Njena uporaba je dobrodošla pri vseh, ki si želite izboljšati svojo pripravljenost.

Ker pa je  namenjena k treningu koordinacije in refleksov  je nepogrešljiv pripomoček tudi pri profesionalnih športnikih. Za primer podajmo tenisače  ali pa košarkarje– za boljše obvladanje in vodenje. Pri nogometu za izboljšanje koordinacije in refleksov, še posebno vratarja. Pri baseballu za trening hitrosti reakcije odbitih in podanih žog. Pri borilnih veščinah nam je v pomoč za nadgradnjo treninga fokusiranja v oči. Ter pri ostalih športih pri katerih je pomemben reakcijski čas, koordinacija, predvidevanje in dobra koncentracija.

 

UPORABA

Uporablja se lahko za solo trening. Z odbijanjem žogice v zid ali steno. Ali pa kot trening v paru/skupini. Dobra izbira je tudi pri souporabi z drugimi pripomočki za funkcionalni trening. 

Za nakup Reakcijsko odzivne žogice sledite povezavi tukaj.