SKLZ oprema za funkcionalno vadbo www.sportnaoprema.si

Prvotni izvor funkcionalne vadbe leži v rehabilitaciji. Kasneje je rehabilitacijska vadba zaradi povečanega povpraševanja preoblikovala v vadbo na dnevni ravni, s tem pa postaja vedno bolj priljubljen trening tako za rekreativnega kot tudi profesionalnega športnika. Funkcionalna vadba je vadba za fizično in kondicijsko pripravo ter  omogoča prilagoditev svojih zmožnosti do realnih in dosegljivih ciljev. Njeno usposabljanje je usmerjeno v krepitev jedrnih mišic trebuha in križa kar posledično pomeni enostavno opravljanje vsakodnevnih opravil brez poškodb. Pravilno izvajanje zagotovo pripomore k boljši gibljivosti, stabilnosti in povečani moči, z izboljšanjem teh dejavnikov pa povečuje rezultat športnikovega prizadevanja.

Vsaka enota treninga je vnaprej predvidena kar pomeni, da se program prilagodi zmožnostim skupine kot tudi njihovi pripravljenosti in izkušnjam. Za najboljši možen efekt, program funkcionalnih vaj vključuje številne različne elemente, ki so prilagojeni potrebam posameznika. Integriran sklop vaj, katerih namen so ponovitve, temelji na fleksibilnosti, ravnotežju, kreposti in moči, težavnost pa se postopoma povečuje.

V današnjem času se soočamo s številnimi stresnimi situacijami, ki vztrajno načenjajo ne samo naše psihično počutje temveč tudi fizično. Modrost, da fizična moč krepi psihično, drži kot pribita. Trening funkcionalnih vaj je idealna priložnost za vsakega, ki želi izboljšati svoj fizični izgled, povečati moč ter okrepiti vitalnost telesa. Ni pomemben spol niti teža, pomembna je moč volje in pot, ki je hkrati cilj do želenih optimalnih rezultatov.

SKLZ Slovenija je z 13.6.2013 v Športnem centru Žalec odprla program 60-minutne skupinske funkcionalne vadbe. Vodil jo je Aljaž Tajnšek, slovenski fitnes model, ki je s svojo udeležbo na različnih tekmovanjih doma in v tujini dosegal zavidljive rezultate. Postaven mladenič, ki je krasil naslovnico slovenskega Men’s Health-a, je meseca maja postal uradni obraz blagovne znamke SKLZ ter uradni trener SKLZ SlovenijaSKLZ športni pripomočki so vrhunske kvalitete, z njimi pa trenirajo profesionalni športniki.

funkcionalna vadba sklz www.sportnaoprema.si

Funkcionalna vadba, podkrepljena s SKLZ športnimi pripomočki, je skrbno pripravljena, program pa zajema različne športne elemente. Tokrat je funkcionalni trening zajemal naslednje športne pripomočke:

–  Koordinacijska hitrostna lestev

–  Palice za trening gibljivosti

–  Obtežilni jopič

–  Trak za trening z uporom

–  Stožci za trening

–  Medicinska žoga

Zavedanje, da je potrebno poskrbeti za lastno počutje, je vedno globje, zatorej, če se strinjate, da z gibanjem dvigujete svojo vibracijo energije, pridite in se razgibajte vsak četrtek ob 18. uri v Športnem centru Žalec.

Prijavite se tukaj.