FLEXI-BAR® - Športna opremaŠportna oprema

VEDNO VROČE

Edinstveni izdelki za edinstveno ceno

FLEXI-BAR®

89,90€

FLEXI-BAR® je odličen rekvizit za vse, ki se spopadate z bolečinami v predelu hrbta in vratu. Gre za edino vibracijsko palico s certifikatom nemškega združenja za zdravo hrbtenico AGR, ki ga strokovna komisija zdravstvenih delavcev podeljuje izdelkom, ki učinkovito preprečujejo oziroma lajšajo težave s hrbtenico. FLEXI-BAR® je primeren tako za začetnike kot za izkušene športnike in rekreativce. Z redno vadbo lahko krepimo površinske skeletne mišice in vezivno tkivo ter globoke mišice trupa, vključno z mišicami medeničnega dna. S tem izboljšamo telesno držo ter lajšamo oziroma preprečujemo bolečine v hrbtu in vratu.

Vodene vadbe FLEXI-BAR® Back & Beauty z odlično nemško fizioterapevtko Barbaro Klein, posebej primerne za lajšanje težav v predelu hrbta. Vsaka vaja je nazorno prikazana in jo lahko izvajate skupaj s fizioterapevtko, ki vas opozarja tudi na najpogostejše napake. Z njim boste dobili celosten in uravnotežen program domače vadbe, prilagojen vašim specifičnim potrebam.

Zakaj je pametno izbrati Flexi-bar®

Flexi-bar® je najučinkovitejši ročni rekvizit za vibracijsko vadbo na tržišču. Gre za edini rekvizit, ki je oblikovan tako, da vibrira z enako frekvenco kot človeško telo.

Flexi-bar® prinaša vse pozitivne učinke vibracijske vadbe za mnogo nižjo ceno kot velike vibracijske naprave. Uporabljate ga lahko v zaprtih prostorih ali na prostem.Ne glede na to, kakšne cilje ste si zastavili, kakšna je vaša trenutna stopnja telesne pripravljenosti ter starost, je Flexi-bar® primeren za vas.

S Flexi-barom® lahko natrenirate vse telo, od glave do peta. Z njegovo pomočjo si lahko izklešete mišice, napnete mlahave predele ali pa trenirate za boljše športne rezultate. Flexi-bar® je izjemno učinkovit zaradi nehotnih mišičnih kontrakcij, ki jih sproža kar 270-krat na minuto. Si predstavljate, koliko dela opravijo vaše mišice z vsako vajo, ki jo izvedete?

Uporaba Flexi-bara® je izjemno varna. Če boste preutrujeni, ga ne boste mogli zanihati. Ko imajo vaše mišice aktivnosti dovolj, Flexi-bar® preprosto noče več zavibrirati. FLEXI-BAR® imate lahko v avtu, v pisarni ali doma. Zavzame zelo malo hrambenega prostora in ga lahko nesete s seboj, kamorkoli greste.

Kako uporabljamo flexi-bar

FLEXI-BAR® primemo narahlo, z eno ali obema rokama na sredini ročaja, zapestja so v nevtralnem položaju. Zanihamo ga s pomočjo rahlega gibanja rok (v smeri iztegnjene podlakti) in nato vibriranje vzdržujemo s kratkimi sunki, ki izvirajo iz komolca. Bolj so mišice napete, telo in roke pa trdne in stabilne, učinkoviteje se vibracije prenašajo skozi telo in intenzivnejša je vadba.

Intenzivnost vadbe je določena s kombinacijo naslednjih dejavnikov:

 • Amplituda nihanja
 • Hitrost gibov
 • Enakomernost ritma
 • Frekvenca gibanja
 • Smer gibanja
 • Trajanje vadbe
 • Koti oziroma ravnine gibanja
 • Položaj komolca
 • Vključevanje rotacij
 • Vaje, ki vključujejo dvojno nalogo
 • Kombiniranje s pilatesom, jogo, gimnastično žogo ipd.

ZLATO PRAVILO: ČE FLEXI-BAR® ENAKOMERNO NIHA, VADIMO PRAVILNO. Začetne težave so, kot pri vsaki drugi aktivnosti, povsem običajne, zato nikar ne obupajte.

Pogostost vadbe
Vadbo s Flexi-barom® priporočamo 2 do 3-krat tedensko po 10-15 minut. Pomembno je, da vsako vajo izvajamo 30 do 60 sekund (odvisno od telesne pripravljenosti). Dolgotrajna vadba ni potrebna, saj s pomočjo vibracij aktiviramo do 100% mišičnih vlaken, to je mnogo več kot pri drugih oblikah vadbe. Pri vseh vajah s FLEXI-BAROM® krepimo ramena, trebušne mišice ter površinske in globoke hrbtne mišice, poleg teh pa še tiste, ki so specifične za vsako vajo. Da bi dosegli kar najboljše in uravnotežene rezultate, je pomembno, da v svojo vadbo izmenično vključujemo vse vaje, ki jih vsebuje izbrani vadbeni načrt. Če se želimo intenzivneje posvetiti problematičnim področjem, lahko posamezne vaje izvajamo dlje.

Primerna amplituda: Pazite, da Flexi-bar® uporabljate samo v območju, označenem z zeleno. To je najbolje za propriocepcijo in za ohranjanje vašega Flexi-bara®. Nihanje z večjo amplitudo, ki je označena z rdečo, ne bo prineslo boljših rezultatov, hkrati pa lahko preobremenite in poškodujete Flexi-bar®.

Paket vsebuje:
FLEXI-BAR® Standard

Tehnični podatki za FLEXI-BAR® Standard:
Dolžina: 153, 5 cm
Teža: 508 g

Cena vsebuje DDV. Stroški dostave niso vključeni v ceno.