GUMIRANA KVADRATNA PLOŠČA 1x1mx15mm , ČRNA - Športna opremaŠportna oprema

VEDNO VROČE

Edinstveni izdelki za edinstveno ceno

GUMIRANA KVADRATNA PLOŠČA 1x1mx15mm , ČRNA

37,90€

Gumirani fitnes pod v obliki kvadratnih plošč je namenjen oblaganju talnih površin v fitnes centrih in crossfit dvoranah, saj služi izvrstni zaščiti tal. Debelina gumiranih plošč je 15 mm, kar je dovolj za trening s prostimi utežmi in kettlebeli. Te gumirane plošče se lahko uporabljajo tudi za izdelavo crossfit, weihglifting ali platform za olimpijska dviganja.

Teža: cca 1,15kg po mm na m2

OPIS PROIZVODA: speacialna protizdrna gumirana obloga je narejena iz drobno mlete izredno kvalitetne reicklirane gume.
Super vzdržljiv material brez končnega roka trajanja in brez škodljivih primeri.

Plošče se enostavno zlagajo od stene do stene in ni potrebno lepljenje na pod.

Podloga je enostavno za čiščenje s sesalcem ali za brisanje z vlažno krpo. usisavačem, pranjem.

– popolno nevtralen in neškodljiv material za človeka v  skladu z ISO9001, EN71, EN1177.
– kvalitetna mehka in elastična guma, z visokim koeficientom trenja i protidrsnosti
– maksimalno oblaži in amortizira udarce v primeru padca uteži
– preprečuje odbijanje uteži od podloge in zmanjšuje možnost poškodb
– velik faktor toplotne izolacije in popolna zaščita poda
– ima protipožarno, antibakterijsko in antistatično lastnost, ne odbija svetlobe in je izredno odporna ter se ne guba oz. viha

Naše izredno kompaktne in maksimalno robustne gumirane podne obloge niso občutljive na vlago in vodo ter so izolirane pred zvočnimi udarci.

Primeri debelin podlog glede na uporabo:

  • cardio naprave, spinning kolesa, fizioterapija, joga, skupinske vadbe –  5 mm do 9mm
  • trening z utežmi, dostavna vozila, delavnice – 10 mm do 14mm
  • olimpijski dvigi, trening z bumper utežmi – 15 mm do 25mm

Navodila za postavitev in čiščenje

Podloga ne zahteva nikakršno specialno pripravo, zaželjeno je da je ravna, čvrsta, suha in čista. Preden položite gumirano podlago je zaželjeno da izravnate neravnine na podu.

Preden polagate gumirano podlago v roli je zaželjeno, da gumo pustite nekaj časa na sobni temperaturi, da dosežemo maksimalno elastičnost materiala. Talno gretje mora biti izključeno 24 ur pred polaganjem in ponovno vključeno, ko se lepilo posuši v kolikor ste ga uporabili.

Talne obloge v roli je priporočljivo polagati v eno smer, nasproti zunanji svetlobi, vedno od iste stene dalje. Stiki morajo biti v isti višini in jih ni potrebno prekrivati, saj so zaradi teksture popolnoma nevidni.

Ko govorimo o kvadratnih talnih oblogah (puzzle) je potrebno pri polaganju pozornost posvetiti teksturi, da je končni izgled enoten, da bi preprečili izgled šahovske plošče.

Talne obloge v obliki puzzlov se polagajo brez lepila in jih je primerno kupiti, če jih imate namen čez čas premikati. Večja kot je debelina puzzlov, tem bolje se prilegajo na podlago zaradi lastne teže plošč.

Vse talne obloge lahko režete z nožem za tepih ali alfa nožkom.

 

Čiščenje

Da bi preprečili pretirano umazanijo se priporoča, da na vhodu talne obloge prekrijete s predpražnikom za brisanje čevljev.

Načeloma je pometanje ali sesanje dovolj, seveda pa se lahko gumirane obloge čistijo tudi z vlažno krpo ali z dodajanjem blagih čistil oziroma raztopljenim šamponom. Po čiščenju s čistili je potrebno površino oprati s čisto vodo.

Vse nečistoče (kamenčki iz čevljev, blato) je zaželjeno čistiti sproti, saj lahko le te s časom poškodujejo podlogo, poškodbe pa lahko tako ostanejo vidne dalj časa. V kolikor pa pride do tega, da se umazanija prime na podlogo, uporabite ščetko ali podobne pripomočke za čiščenje.