Gripit dinamični kineziološki trak ACTIVETAPE 5cm x 5m - Športna opremaŠportna oprema

VEDNO VROČE

Edinstveni izdelki za edinstveno ceno

Gripit dinamični kineziološki trak ACTIVETAPE 5cm x 5m

17,90€

Gripit dinamični kineziološki trak ACTIVETAPE 5cm x 5m je funkcionalni trak, ki pomaga pri razbremenitvi mišic in sklepov, zmanjšuje bolečine in izboljšuje učinkovitost in okrevanje. V novi, izboljšani verziji s spominskim materialom, ki se tudi po močnem raztezanju vrne v prvotno obliko.

Glavne značilnosti oziroma prednosti ACTIVE TAPOV so:

– trakovi ACTIVETAPE so narejeni iz spominskega materiala, ki tako vedno držijo svojo prvotno obliko. Tudi po tem, ko jih raztegnemo, ostanejo kompaktni in  se vrnejo v prvotno stanje,
– trak ACTIVE TAPE je nareje iz vodoodpornega materiala,
– poseben, spominski material, ki tudi po raztegu obdrži svojo prvotno obliko.
– ACTIVE TAPE je raztegljiv v vse smeri –  v stran se raztegne 80% glede na vzdolžni razteg, medtem ko se konkurenčni podobni trakovi do okoli 20%.

1. Kaj je Gripit dinamični kineziološki trak ACTIVETAPE in komu je namenjen:

Gripit Active je nov in izredno zanimiv izdelek za vse, ki pri svojem delu uporabljajo kineziološke trakove, od začetnikov do izkušenih. Razvit, preizkušen in  testiran je s strani vodilnih avstralskih fizioterapevtov.  Lahko bi ga opisali kot “funkcionalni trak”, ki pomaga pri razbremenitvi mišic in sklepov, zmanjšuje bolečine, izboljšuje učinkovitost in okrevanje. Gripit Active je večsmerno raztegljiv, nizko alergen (brez lateksa ali cinkovega oksida) ima gladko strukturo in je udoben za nošenje. Gripit Active je sestavljen iz mešanice najlonske in bombažne tkanine, kar mu daje lahkotnost in prijeten občutek na koži, je trpežen in se dobro ujema z vsemi oblikami in velikostmi telesa. Njegova uporaba je varna in lahko ga uporabljajo tudi otroci in nosečnice.

2. Večsmerno raztezanje in oprijem

Gripit Active se od tradicionalnih kinezioloških razlikuje v tem, da je zelo elastičen in se razteza v obe smeri (več smeri).To pomeni, da se lahko tesno prilega okoli sklepov in delov telesa, kar omogoča maksimalno in popolno dinamično podporo.

Ker mišice ne delujejo le v eni ravnini gibanja in so običajno večsklepne lahko trak simulira funkcije mišic in gibanje sklepov, s čimer pomaga pri gibanju skozi več ravni. Poleg tega Gripit Active nima toge končne točke in zato omogoča popolno gibanje sklepov, mišic in telesa (omogoča podporo, vendar ne omejuje gibanja).

Gripit Active ima vrhunsko tehnologijo lepila, ki zagotavlja, da bo zdržalo vse športne, rekreativne in delovne pogoje. Prav tako je izdelan iz zračnega materiala, ki se hitro posuši in zagotavlja odbijanje vode, tako da je idealen za tuširanje, plavanje, vodne športe in tudi občutljivo kožo.

3. Uporaba

Gripit Active trak je najbolje uporabiti z Gripit aktivno metodo tapinga. Te se boste imeli prav kmalu priložnost naučiti od vrhunskega športnega fizioterapevta iz Avstralije, ki bo prišel k nam predavat o tehnikah uporabe teh revolucionarnih trakov.

Nalepimo ga na razteg na del telesa v skrajšanem položaju. Ko je trak ustrezno nalepljen zagotovi mehansko pomoč sklepu ali mišici. Gripit Active bo omogočil popolno premikanje in bo s tem, ko se razteza med gibanjem lahko absorbiral silo (obremenitev) in upočasnil gibanje (zmanjšana obremenitev ekscentričnega krčenja).

Zaradi elastičnih odpornih razteznih lastnosti se lahko uporabi za prenos absorbirane energije v pomožno gibanje (pomoč koncentrične delovne obremenitve). To je lahko koristno pri zmanjševanju bolečine, izboljšanju delovanja mišic in sklepov ter posledično izboljšanju gibanja, moči. Gripit Active pomaga absorbirati obremenitev in jo usmerja tako, da pomaga pri liniji mišične sile, pri čemer zmanjšuje količino dela, ki ga mora narediti mišica za ustvarjanje energije (zmanjšanje obremenitve mišic).

Ta učinek ima lahko dodatne pozitivne učinke kot je na primer  zmanjšanje bolečine, zmanjšanje utrujenosti in presnove, izboljšanje cirkulacije in zdravljenje s pomočjo delovanja črpanja mišic in izboljšanjem motoričnega nadzora preko proprioceptivnih vložkov na koži. Lahko rečemo, da Gripit Active pomaga, da je telo brez bolečin in bolj učinkovito. Nič čudnega, da ga športniki obožujejo!

Za razliko od ostalih kinezioloških trakov, ki se ne lepijo na drug trak, se Gripit Active dobro prilega tako na  koži kot samemu sebi, kar pomeni, da lahko uporabite več plasti traku za povečanje učinka razbremenitve mišic medtem ko gibanje še vedno ni omejeno.  Gripit Active, Funkcionalni Kineziološki trak, ki razbremenjuje.

Velikost: 5 cm x 5 m

– pomaga pri razbremenitvi sklepov in mišic,
– zmanjša bolečino,
– izboljša gibljivost, moč,
– pomaga pri okrevanju.

Na voljo v različnih barvah (črna in bež).

  • omogoča razbremenitev sklepov/mišic,
  • omogoča več kot 250% razteg,
  • na sklepe se aplicira v skrčeni poziciji,
  • je popolnoma vodoodporen,
  • raztegljiv v več smeri,
  • mnoge sklepe (ki imajo več kot 150 stopinj gibljivosti) razbremeni v kateremkoli položaju.