PROTEXX dezinfekcijske blazinice

in stock

19,90

Potrebujete pomoč pri nakupu?

Kontakt:

  • info@sportnaoprema.si
  • +386 41 676 094 (Svetovanje od 8.00 do 16.30 ure)

Opis

PROTEXX-www.sportnaoprema.siPROTEXX DEZINFEKCIJSKE BLAZINICE niso namenjene le športnikom, temveč vsem posameznikom, ki želijo ohraniti zdravje nog. Blazinice enostavno namestite v katerokoli obutev in s tem preprečite zadrževanje vlage v obutvi, ki povzroča smrad in predstavlja raj za glivice. Da bi preprečili to neprijetno zdravstveno težavo uporabljajte PROTEXX povsod – doma, na delovnem mestu, na potovanju, še posebej pa so primerne za športno obutev!

PREDNOSTI UPORABE:
osuši mokro in preznojeno obutev v kratkem času,
odstrani neprijeten vonj iz obutve in jo prijetno odišavi,
– razkužuje obutev z uravnavanim sproščanjem dezinfekcijskih učinkovin,
– preprečuje nastanek in razvoj glivic ter bakterij v obutvi.

PROTEXX-www.sportnaopremaPri vsakodnevnih fizičnih aktivnostih, še posebej pa športnih aktivnostih, pride v naši obutvi do kombinacije vlage in visoke telesne toplote, ki skupaj ustvarita idealno okolje za razvoj bakterij. Te povzročijo vrsto neprijetnosti – od neprijetnih vonjav do zdravstvenih težav kot so glivice in druge kožne bolezni. Še posebej poleti je zaradi večje vlažnosti in višjih temperatur glivična okužba stopal in nohtov (Tinea pedis) bolj verjetna. Drobno luščenje, plitve razpoke povrhnjice ali manjši srbeči mehurčki na koži med prsti nog ali na podplatih so najočitnejši znaki atletskega stopala. Glivična okužba stopal ali nohtov je še toliko bolj neprijetna ker je izjemno nalezljiva in trdovratna ter zahteva dolgotrajno zdravljenje. Zato ne čakajte na posledice, temveč si že preventivno stopala zaščitite z uporabo PROTEXX dezinfekcijskih blazinic!

KDAJ JE UPORABA PROTEXX DEZINFEKCIJSKIH BLAZINIC NAJPRIMERNEJŠA?

PROTEXX-3-www.sportnaoprema.siHOJA – vsakodnevno prenašanje teže ter neprestano gibanje terjajo davek na vaših stopalih, zato je zelo pomembno, da se opremite s primerno obutvijo, ter jo po uporabi posušite in dezinficirate. S tem boste ohranili stopala zdrava ter podaljšali življenjsko dobo obutve.

TEK – opremite vaše tekaške copate s Protexx dezinfekcijskimi blazinicami in vaš tek bo udobnejši, saj bodo copati pred uporabo suhi ter sveži!

ŠPORTNO PLEZANJE – obutev, ki jo uporabljajo športni plezalci je izdelana v kombinaciji z gumo, zato je plezalna obutev pogosto mokra in preznojena, saj onemogoča dihanje nog ter povzroča prekomerno potenje – idealno okolje za razvoj glivic!

KOLESARJENJE – usnjena, vodoodporna obutev, ki jo uporabljajo kolesarji je pravi raj za glivice, še posebej če ste podvrženi prekomernemu potenju nog. Protexx vložki takšno obutev celovito osušijo ter ohranijo kvaliteto notranjosti obutve.

MOTOCIKLIZEM – motoristi tudi v poletnih dneh nosijo usnjena oblačila in visoko usnjeno obutev, ki jo je izredno težko posušiti, saj ne prenese hitrega sušenja na vroči peči ali radiatorju. Protexx blazinice ne osušijo le vaše obutve, primerne so tudi za čelado ali rokavice!

FITNES IN AEROBIKA – gre za naporne fizične aktivnosti, katerih posledica je obilno znojenje, do katerega pride tudi v vaši obutvi. Poleg tega obiskovalci fitnesa pogosto uporabljajo skupne garderobe, pri katerih je možnost prenosa glivic še večja.

NOGOMET – poleg znojenja je pri zunanjih športnih aktivnostih prisotna še zunanja vlaga, ki obutev dodatno zmoči. Pri nogometu so pogosto mokri tudi ščitniki, zato lahko tudi te osušite s Protexx blazinicami.

KOŠARKA – športni copati košarkašev so pogosto popolnoma preznojeni. Ne le pri košarki, pri vseh skupinskih športih (rokomet, odbojka,…) obstaja tudi večja možnost prenosa glivic zaradi uporabe skupinskih garderob. V teh pogosto vlada neprijeten vonj, ki bo z uporabo Protexx blazinic odstranjen.

SMUČANJE – vlaga v visoki smučarki obutvi je večkrat velik problem. Prednost uporabe Protexx blazinic je v tem, da lahko z njimi smučarsko obutev osušimo kjerkoli, saj ne potrebujemo elektrike za grelce.

HOKEJ, DRSANJE, ROLKANJE – količine znoja v drsalkah, rokavicah in ščitnikih so pri teh športnih gromozanske, s Protexx blazinicami pa lahko posušimo vse ter poleg tega tudi odstranimo neprijeten vonj v garderobah in športnih torbah.

TENIS – igralci tenisa so pogosto izpostavljeni soncu in visokim temperaturam, zaradi katerih je potenje še izrazitejše. Po tenisu uporabite blazinice Protexx v teniški obutvi, položite pa jih tudi v športno torbo poleg preznojenih majic in ostale športne opreme. S tem bo vonj v vaši torbi ostal svež, vaša oprema pa ohranjena.

JEZDENJE – usnjeni škornji, ki jih uporabljajo jahači so pogosto preznojeni in jih je nemogoče hitro posušiti ter razkužiti. S Protexx blazinicami bodo škornji do vaših stopal za uporabo prijaznejši, redno vzdrževanje pa bo podaljšalo življenjsko dobo vaše obutve.

GOLF – po dolgi igri golfa je vaša obutev zagotovo popolnoma preznojena ter nima najprijetnejšega vonja. Takšno obutev je potrebno posušiti in razkužiti za naslednjo uporabo, Protexx blazinice pa bodo poleg tega odstranile tudi neprijeten vonj.

LASTNOSTI IZDELKA:
Farnesol, brezbarven izvleček eteričnih olj, ki se med drugim nahaja v olju šmarnic, lipovih listov, zrnih mošusa je ena izmed naravnih sestavin Protexx blazinic. Farnesol osveži obutev ter aktivno deluje proti bakterijam in glivicam.
Superabsorbcijsko sredstvo v blazinicah zagotavlja sušenje obutve.
Poliesterske kroglice v polnilu blazinic omogočajo, da se vložki Protexx čim bolj prilagodi obliki čevlja.
Vrečka iz česanih vlaken vsebuje nevtralno, obstojno snov proti vlagi, ki je neškodljiva in prijetna za kožo.

PROTEXX-4-www.sportnaoprema.siNAVODILA ZA UPORABO: blazinice PROTEXX po fizični aktivnosti vstavite v obutev in rezultati sušenja bodo vidni že po parih urah. Vložki bodo čez noč obutev popolnoma osušili, razkužili, odstranili neprijeten vonj ter preprečili nastanek in razvoj glivic ter bakterij. PROTEXX lahko poleg obutve uporabite tudi v športni torbi, čeladi, ščitnikih, ter katerikoli športni opremi, ki jo je potrebno razkužiti ter odstraniti vlago in neprijeten vonj. V kolikor začne izdelek čez čas izgubljati moč vpijanja vlage, postavite blazinice za nekaj ur na suho in vroče mesto, pri čemer pazite, da temperatura ne preseže 80°C. PROTEXX BLAZINICE LAHKO UPORABITE DO 75x!

Dodatne informacije

Teža 0,5 kg
Blagovna znamka

Protexx