Posted on

TriggerPoint – neverjetna rutina za boj s prožilnimi točkami

Masaža je že stoletja priznana kot učinkovita metoda za lajšanje bolečin, sprostitev in regeneracijo telesa. V današnjem hitrem življenjskem tempu je pomembno, da poskrbimo za svoje telo, še posebej po intenzivnih športnih aktivnostih in ob prisotnosti miofascialnih prožilnih točk, ki so pogosto vzrok za kronične bolečine. TriggerPoint s svojimi izdelki ponuja prav to, skrb za vaše telo.

Zakaj je masaža pomembna?

Masaža spodbuja prekrvavitev, kar pripomore k hitrejšemu celjenju in regeneraciji mišic. Prav tako pomaga pri sprostitvi napetih mišic, miofascialnih prožilnih točkah in preprečuje bolečine, ki se lahko pojavijo po fizični aktivnosti, zaradi nepravilne drže ali celo preveč sedenja.

TriggerPoint ponuja orodja za učinkovito masažo in obravnavo miofascialnih prožilnih točk!

TriggerPoint ponuja vrsto kakovostnih orodij za masažo, ki so posebej zasnovana za ciljanje specifičnih delov telesa in miofascialnih prožilnih točk:

 • Valjčki: Idealni za sprostitev večjih mišičnih skupin, kot so hrbet, noge in roke.
 • Masažne žogice: Odlične za ciljanje specifičnih območij, kot so ramena, vrat in stopala.
 • Masažne palice: Te so super za ciljanje težko dostopnih območij, kot so notranji del stegen in meča.
 • Električni masažni pripomočki: So vrhunska orodja, ki združujejo moč vibracij z globoko tkivno masažo, zasnovani tako, da ciljajo na specifična območja telesa, sproščajo napetost in izboljšujejo prekrvavitev.
 • Blazine za vadbo: Nujne za vsakogar, ki išče udobno in trajno podlago za vadbo. Ne glede na to, ali delate jogo, pilates ali funkcionalno vadbo, te blazine zagotavljajo optimalno podporo in blaženje.

30-minutna masažna rutina za začetnike:

Ogrevanje (3 minut):

 • Začnite z lahkotnim korakanjem na mestu in nežnim mahanjem z rokami.

Uporaba masažnega valjčka (10 minut):

 1. Masaža hrbta: Lezite na podlogo in pod hrbet postavite penasti valj. Počasi se valjajte naprej in nazaj.
 2. Masaža nog: Postavite penasti valj pod stegna in se valjajte naprej in nazaj. Nato preidite na meča.
 3. Masaža zadnjice: Postavite valj pod zadnjico in se nežno valjajte naprej in nazaj.
 4. Masaža notranje in zunanje strani stegen: Lezite na bok in postavite valj pod stegno. Valjajte se naprej in nazaj, nato zamenjajte stran.

Uporaba masažne žogice (10 minut):

 • Masaža ramen: Postavite masažno žogico med ramo in podlogo. Počasi se premikajte in poiščite točke, ki se vam zdijo prijetne.
 • Masaža stopal: Vstanite in pod stopalo postavite masažno žogico. Valjajte jo naprej in nazaj.
 • Masaža zgornjega dela hrbta: Lezite na hrbet in postavite masažno žogico pod zgornji del hrbta. Počasi se premikajte levo in desno.

Uporaba masažnih palic (5 minut):

 • Masaža stegen: Sedite na stol ali podlogo in z masažno palico nežno masirajte sprednji in zadnji del stegen.
 • Masaža meč: Medtem ko sedite, postavite masažno palico na meča in z obema rokama pritisnite navzdol, medtem ko palico premikate od gležnja do kolena.
 • Masaža rok: Držite masažno palico z eno roko in z drugo roko masirajte podlaket in zgornji del roke.

Ohlajanje (2 minuti):

 • Lezite na podlogo, zaprite oči in globoko dihajte.

Priporočila za izvajanje masaže:

Rutino izvajajte 2-3 krat na teden ali po intenzivnih športnih aktivnostih. Masaža je namreč najučinkovitejša, če jo izvajate redno in dosledno.

Redna masaža z orodji TriggerPoint je ključna za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja vaših mišic. Ne le da preprečuje bolečine, ampak tudi pomaga pri sprostitvi in regeneraciji, kar je še posebej pomembno za tiste, ki redno izvajajo športne aktivnosti.

Pomembno je upoštevati naslednje previdnostne ukrepe:

 1. Poznavanje anatomije: Preden začnete z masažo, se prepričajte, da poznate osnovno anatomijo telesa, da boste vedeli, kje so mišice, kite in občutljiva območja.
 2. Izogibajte se občutljivim območjem: Nekatera območja telesa so bolj občutljiva kot druga. Izogibajte se neposrednemu pritisku na kosti, sklepe in območja z veliko živčnih končičev.
 3. Pravilen pritisk: Uporabljajte primeren pritisk glede na območje. Preveč pritiska lahko povzroči bolečino ali poškodbo, premalo pritiska pa morda ne bo učinkovito.
 4. Poslušajte svoje telo: Če občutite bolečino ali nelagodje med masažo, takoj prenehajte. Bolečina je znak, da nekaj ni v redu.
 5. Posvetujte se s strokovnjakom: Če niste prepričani o pravilni uporabi pripomočka ali če imate zdravstvene težave, se pred uporabo posvetujte s fizioterapevtom ali drugim strokovnjakom.
 6. Ne uporabljajte na poškodovani koži: Če imate odrgnine, rane ali druge poškodbe kože, se izogibajte uporabi pripomočka na teh območjih.

Upoštevanje teh previdnostnih ukrepov vam bo pomagalo zagotoviti varno in učinkovito izkušnjo masaže s pripomočki TriggerPoint.

TriggerPoint izdelki delujejo! 

Masaža s pripomočki TriggerPoint, ki seveda vključuje obravnavo miofascialnih prožilnih točk, je postala priljubljena metoda za lajšanje bolečin v mišicah, izboljšanje gibljivosti in spodbujanje splošnega zdravja in dobrega počutja. Vendar pa je, kot pri vseh tehnikah samopomoči, ključnega pomena, da se izvaja pravilno in varno.

Redna masaža s pripomočki TriggerPoint je odličen način za vzdrževanje telesa v optimalnem stanju, še posebej, če smo aktivni v športu ali imamo sedeče delo. Pomaga pri preprečevanju poškodb, zmanjšuje napetost v mišicah in izboljšuje krvni obtok.

TriggerPoint izdelki so brez kančka dvoma odlično orodje za vsakogar, ki želi izboljšati svoje fizično zdravje in dobro počutje. Vlaganje časa in truda v skrb za svoje telo se bo obrestovalo z boljšim zdravjem, večjo energijo in manj bolečinami.

Več o izdelkih TriggerPoint si preberite na: https://sportnaoprema.si/triggerpoint-resitev-za-vase-misicne-tezave-vec-kot-le-masaza/