YOUR BACK CHAIR - Pilates blazina za raztezanje in krepitev hrbtenice - Športna opremaŠportna oprema

VEDNO VROČE

Edinstveni izdelki za edinstveno ceno

YOUR BACK CHAIR – Pilates blazina za raztezanje in krepitev hrbtenice

199,90€

 Your Back Chair– Pilates blazina za raztezanje in krepitev hrbtenice  je nadvse primerna za vsakodnevno raztezanje in krepilne vaje za hrbtenico.

Uporabljate jo lahko na več načinov:

Pilates blazina omogoča razteg stranskih mišic, ki jih navadno težje raztegnemo. V spodnjem položaju izvajate premik roke smeri navpično – vodoravno. Z iztegom roke v vodoraven položaj preko glave in izdihom, dosežete, da se mišice ki so preko dneva zakrčene zaradi sedenja, popolnoma raztegnejo. Nato zamenjate položaj in izvedete 10 ponovitev še na drugi strani z drugo roko.

Pilates blazina je enkraten pripomoček za krepitev spodnjih trebušnih mišic po vzoru na sliki spodaj. Pomembno je, da v določenem položaju ne vztrajate, če se pojavi bolečina. Pomembna je kontinuiteta, torej vsakodnevna vadba vsaj 10 min, saj s temi vajami krepite mišice, ki jih navadno ne.

Ko želite raztegniti hrbtenico se preprosto hrbtno uležete na pilates blazino, se popolnoma sprostite in roke iztegnete nazaj. Pustite, da blazina naredi svoje in izboljša vašo prekrvavitev ter razbremeni nepotrebno napetost v predelu ramen, hrbta, križa ter posledično tudi nog. Pomembno je, da je vaše dihanje zvezno in neprekinjeno. Priporočamo, da po minuti iztegnete tudi noge.

Na pilates blazini lahko izvajate tudi vaje za krepitev trebušnih mišic in ravnotežja. V spodnjem položaju izmenično dvigujete nogi, kot bi izvajali vajo škarjic. Ne pozabite na dihanje.

Blazino lahko uporabljate tudi kot stol za sedenje in sprositev.

Blazina za raztezanje hrbtenice – “Your Back Chair” je univerzalna in je primerna za posameznike vseh višin. Maksimalna teža uporabnika je 170 kg. Dimenzije blazine so 94 x 41 x 34 cm.

Material je nedrsljiv, zelo odporen na vodo in različna trenja.  Blazina je narejena iz kvalitetnih in koži prijaznih materialov, zelo odporne tkanine, ki dolga leta ohrani teksturo.

Blazina je nadvse odličen pripomoček za rehabilitacijske vaje po poškodbi. Lahko jo uporabljate tudi za trening hrbtnih in trebušnih mišic (tudi stranskih).

Blazina se lahko uporablja tudi kot otroški stol. Ko je blazina v neravnotežnem položaju, pripomore k boljši drži otroka.