PEG BOARD - lesena plezalna plošča - Športna opremaŠportna oprema

VEDNO VROČE

Edinstveni izdelki za edinstveno ceno

PEG BOARD – lesena plezalna plošča

147,90€

Vse bolj priljubljeno orodje za trening zgornjega dela telesa! PEG BOARD je enostaven, dinamičen dodatek za fitnes center, telovadnice, trening sobe. Plezalna plošča je dolga 220cm in široka 30cm, kjer pa vrezanih 35 lukenj z dvema držaloma za plezanje. Plezalno ploščo lahko postavite navpično ali vodoravno, na ta način lahko kreirate vadbeno podlago po vaših željah.

Plezalna plošča spodbuja tudi tiste mišice, ki jih običajno težje aktiviramo z normalnimi treningi. Eden izmed njih je ”Teres Major”, ki se nahaja pod lopatico. Ta mišica nam pomaga pri rotaciji roke, odklonu in podobno. Veliko rekreativcev in športnikov nima dobro razvite te mišice, kar pa pogosto povzroča težavo z ramo. Redna uporaba tega pripomočka prispeva k preprečevanju prav tega pojava.

Uporaba plezalne plošče pa nam ne samo pomaga pri razvoju mišične mase ampak tudi izjemno poveča samo vzdržljivost mišic. Torej če na kratko povzamemo je PEG BOARD odličen pripomoček za razvoj stabilnosti, ravnotežja, saj zahteva skoraj popolno koordinacijo številnih manjših in pomembnih mišičnih skupin, da se ohrani napetost telesa.

Nasveti za uporabo:
-Vedno imejte telo čim bližje plezalni plošči in pazite na prenos teže, ko spreminjate položaj.
-Prsni koš naj bo vedno na višini držala in nikoli med/pod najnižjo roko. Ko vlečete držalo iz luknje, ga povlecite vodoravno nazaj, nikoli dol!
-Peg board plošča ni primerna le za plezanje in spuščanje, temveč tudi za različne variacije zgibov.

Dimenzije: 220x30x4,2cm
Teža: 17kg
Vključuje 4 matice z montažnimi vijaki.

Mogoče vam bo vščeč tudi …

Mogoče vam bo vščeč tudi …