Posted on

FITNES TREND 2018: HIIT trening

HIIT ali visoko intenzivni intervalni trening je postal  najbolj priljubljen fitnes trend leta 2018 in to zaradi dobrega razloga.

Jedro HIIT-a je zagotoviti visoko intenzivnostni napor za hitre ponovitve, ki jim sledijo kratki počitki. Na primer, oseba lahko največ napora, medtem ko sprinta drži 30 sekund, nato pa sledi 60 sekund pavze. Ta postopek se nato ponovi večkrat za skupno dolžino treninga od 10 do 30 minut.

Raziskave so pokazale, da HIIT pospeši srčni utrip in porabi več kalorij v krajšem času, kot običajne aerobne vadbe. Študije so pokazale, da lahko 20-minutno intervalno usposabljanje z visoko intenzivnostjo ustvari enake aerobne in anaerobne prednosti, ki se izvajajo dvakrat toliko z enakomernim, neprekinjenim naporom.

HIIT trening omogoča rezultate tudi po vadbi, ko telo počiva, saj se kalorije in maščobe porabljajo tudi do enega dneva po končani vadbi!

Predstavljamo vam štiri odlične naprave za izvajanje HIIT treninga, CardioHIIT Trainer, Assault AirRunner, Assult AirBike in FusionCST.

CardioHIIT Trainer

HIIT Trainer vam ponuja 10″ eliptično gibanje z gibanjem zgornjega dela telesa, ki simulira korakanje med boksom, zato boste s tem načinom vadbe kurili kalorije skozi ves trening.

Na napravi HIIT se boste gibali, kot da se vzpenjate po stopnicah, hkrati se pa bo zgornji del trupa gibal v ritmu boksanja. Na ta način aktivirate veliko različnih mišičnih skupin, kar pripomore k večjemu izgorevanju maščob.

Povezava do izdelka: https://sportnaoprema.si/trgovina/kardio/eliptik-in-steper-pro-form-hiit-trainer/

Assault AirRunner

Assault AirRunner ni običajna motorna steza za tek. To je »TrueForm runner« steza brez motorja, ki prinaša najbolj intenzivne treninge, saj ste vi edini motorni pogon. To je zares zelo vzdržljiva naprava, ki vas bo pripravila, da presežete svoje limite, zato je konstantno zastopana na gotovo vseh CrossFit tekmovanjih.

Povezava do izdelka: https://sportnaoprema.si/trgovina/kardio/assault-air-runner-steza-na-lasten-pogon/

Assault Air Bike

Assault Air Bike je trenutno najbolj dostopen komercialni Air Bike za profesionalno uporabo v fitness centrih. Visoka kvaliteta te naprave je rezultat uresničenih idej in želj profesionalnih športnikov in športnih navdušencev, ki so skozi dolga leta prakse nabrali svoje izkušnje in znanja. Assault Air Bike omogoča anaerobne treninge, treninge vzdržljivosti in treninge za fizično vzdržljivost.

Povezava do izdelka: https://sportnaoprema.si/trgovina/januarska-premium-akcija/assault-air-bike/

Fusion CST

Namen snovalcev tega produkta je, da združijo trening moči s kardio treningom in uspelo jim je več kot odlično! Izdelek Fusion CST so nadgradili še z iFit tehnologijo, ki omogoča video vadbo pod vodstvom številnih osebnih trenerjev, ki vas vodi čez vse faze treninga. Izbirate lahko med naslednjimi trenerji. Rezultati vsakodnevnega treninga z napravo Fusion CST se kažejo v povečani vzdržljivosti, moči in krepitvi vezivnega tkiva. Voden video trening na napravi Fusion CST je povsem kontroliran, saj glede na vaše parametre (višina, teža, starost) prilagodi upornost vadbe in jo prilagaja tekom celotne vadbe. Na ekranu tablice se ves čas kaže vaš skupen rezultat treninga, vaš srčni utrip in izkoristek merjen v WATT-ih.

Povezava do izdelka: https://sportnaoprema.si/trgovina/kardio/nordictrack-fusion-cst/