Posted on

Kako dvigniti svojo čustveno in duhovno vibracijo

Čas je, da dvignemo svoje vibracijske sile! Preberite o teh močnih načinih, kako manifestirati svojo pozitivnost, svetlobo in ljubezen.

Vibracija je stanje bivanja, atmosfera ali energetska kvaliteta osebe, kraja, misli ali stvari. Veliko branja “vib” je intuitivnega – lahko začutite energijo osebe, ko vstopi v sobo, na primer.

Medtem ko vas nekateri ljudje privlačijo bližje, vas drugi želijo obdržati na razdalji. Ko vidite depresivno in nasilno novico, začutite težo v želodcu. Ko vidite mladička, ki se crklja z dojenčkom, začutite toploto v sebi.

“Kakor misliš, tako vibriraš. Kakor vibriraš, tako privlačiš.”

Abraham-Hicks

Vedno znova ste slišali, da bo tisto, kar ponudite v svet, prišlo nazaj k vam, kot narekuje Zakon privlačnosti. Podobno privlači podobno. Ta zakon vesolja pravi, da ste odgovorni za svoje življenje in lahko manifestirate spremembe glede na to, kako usmerjate svoje misli in čustva.

“Vse v življenju je vibracija.” – Albert Einstein

Vse v vesolju je sestavljeno iz molekul, ki vibrirajo z različnimi hitrostmi. To vključuje drevesa, telesa, kamne, živali, misli in čustva. Človeške vibracije so sestavljene iz vsega, od fizične snovi do načina, kako komunicirate misli, ki jih mislite. Preprosto povedano, nekatere molekule vibrirajo hitreje in nekatere vibrirajo počasneje; obstajajo višje vibracije in nižje vibracije.

Ko vibrirate na višji ravni, se počutite lažje, srečnejše in bolj sproščeno, medtem ko nižje vibracije dajejo občutek teže, teme in zmede. Skoraj vse duhovne tradicije kažejo pot proti višjim ravnem zavesti, in znanstvene študije (kot so tiste avtorja raziskav zavesti in duhovnosti Dr. Davida Hawkinsa) so celo kvantificirale vibracije različnih stanj bivanja, da bi ustvarile lestvico zavesti.

Kako vibrirate zdaj? Kako pa svet? V nadaljevanju je 12 načinov, kako lahko pomagate dvigniti svojo vibracijsko frekvenco.

1. Hvaležnost

Hvaležnost je eden najhitrejših načinov za povečanje vaše vibracije. Poskusite zdaj – nehajte brati in poglejte okoli sebe. Obrnite svojo pozornost na to, za kar ste hvaležni v tem trenutku (vedno je nekaj). To je lahko vaš preden maček, lepo vreme ali dejstvo, da ste bili blagoslovljeni z novim dnem na tem svetu. Kot pravi življenjski trener Tony Robbins, “ne morete čutiti strahu ali jeze, medtem ko čutite hvaležnost hkrati.” Zato, ko začutite, da doživljate čustvo z nizko energijo, poglejte, če lahko svojo pozornost preusmerite na hvaležnost. Naredite hvaležnost za navado in to bo transformiralo vaš pogled na življenje, saj boste začeli doživljati duhovno zavedanje in cenjenje malenkosti.

Hvaležnost je eden najhitrejših načinov za povečanje vaše vibracije.

2. Ljubezen

Pomislite na nekoga, ki ga je lahko ljubiti, in ga držite v svojem srcu. Predstavljajte si ga ali jo, kako sedi pred vami, in opazujte, kako se počutite. Občutek širjenja, lahkotnosti in sreče bo prevzel vaše bitje in to je ravno tisto premikanje, ki ga iščete. Ljubezen je eno od najvišjih vibracijskih stanj bivanja (četrta najvišja raven na Hawkins’ovi lestvici zavesti) in ima moč, da vas potegne iz najglobljih jarkov. Uskladite svoje srce z ljubeznijo in vaša energija se bo začela dvigovati.

3. Radodarnost

Kadarkoli postanete skopi ali pohlepni z čimerkoli (ljubeznijo, pozornostjo, denarjem), to zniža vašo vibracijo in se počutite slabo. Pravzaprav, kadarkoli svojo srečo pripnete na nekaj zunaj sebe, se počutite nasprotno od tega, kako želite čutiti. Protistrup je biti radodaren. Karkoli želite več v svojem življenju, ponudite nekomu ali nečemu drugemu. Čutite se revni? Podarite malo denarja v dobrodelne namene. Čutite se osamljeni? Potrudite se nasmejati neznancu. Nimate dovolj časa? Podarite svoj čas dobri stvari.

4. Meditacija in dihalne vaje

Raziskave dr. Hawkinsa so temeljile na ideji, da je bolj ko je nekaj “resnično”, višja je njegova raven zavesti (ali vibracija). Zato, ko se naučite biti prisotni v trenutku, v katerem ste, resonirate bolj harmonično z resnico. Preteklost in prihodnost sta samo v vašem umu; edina resnica je zdaj. Meditacija in zavestno dihanje tudi pomirjata vaš živčni sistem, izboljšujeta vaše razpoloženje in prinašata občutke miru – vse to so kvalitete visoke vibracije, ki bodo koristile vašemu stanju bivanja. Ta duhovna praksa pomaga hitro dvigniti vašo vibracijsko raven, tako da lahko uživate te koristi brez odlašanja.

Meditacija in zavestno dihanje pomirjata vaš živčni sistem, izboljšujeta vaše razpoloženje in prinašata občutke miru.

5. Odpuščanje

Po čustveni vodilni lestvici Abrahama-Hicksa je krivda nizkoenergijsko stanje. Med 22 čustvi (razvrščenimi od najvišje vibracije na številki 1 do najnižje na 22) je krivda na 15. mestu. Če lahko delate na odpuščanju, se boste osvobodili te nizkoenergijske teže, ki lahko na vas deluje kot težka krogla, in se boste povzpeli po lestvici navzgor.

Iz epske indijske pesnitve Mahabharata: “Oprostiti je treba ob vsaki krivici. Rečeno je bilo, da se vrsta nadaljuje zaradi človekove sposobnosti odpuščanja. Odpuščanje je svetost; z odpuščanjem je vesolje povezano. Odpuščanje je moč močnih. Odpuščanje je žrtvovanje; odpuščanje je mir uma. Odpuščanje in nežnost sta lastnosti samozadostnih. Predstavljajo večno vrlino.”

6. Uživanje hrane z visoko vibracijo

Vse, kar zaužijete, je prana ali življenjska energija. Če zaužijete veliko “mrtve” energije (v obliki mesa, ocvrte ali predelane hrane), boste znižali svojo vibracijo. Z uživanjem hranil, bogatih s prano, kot so lokalno pridelano in ekološko sadje ter zelenjava, vaše telo dobesedno absorbira te snovi, zaradi česar postanete lahkotnejši, bolj živahni in bolj živi. Hrana z visoko vibracijo naredi osebo z višjo vibracijo.

7. Zmanjšanje ali odprava alkohola in toksinov iz telesa

Čeprav se lahko začasno počutite dobro, alkohol deluje kot depresiv in znižuje vibracijo osebe. Če želite biti jasni, duhovno povezani in imeti zdrav pogled na življenje, bi bilo morda dobro začeti z odstranjevanjem toksinov iz telesa. Namesto da bi se omamljali, sprejmite bolj zdrav in celosten način življenja in preverite, ali se ne počutite bolj energijsko bogati.

8. Mislite pozitivne misli

Na kar mislite, to postanete, in vsaka misel, ki jo mislite, ustvarja vašo prihodnost. Če so vaše misli pesimistične, pretirano tesnobne ali na kakršen koli način negativne, boste verjetno našli, kar iščete. Tako kot hvaležnost pritegne več enakega v vaše življenje, tako tudi nestrpnost, ljubosumje in nevrednost. Ta negativna energija vas lahko pusti obtežene in obremenjene. Bodite pozorni na to, katerim mislim namenjate svojo pozornost, saj lahko že 17 sekund razmišljanja o nečem pritegne drugo podobno misel in aktivira Zakon privlačnosti. Odrinite negativno energijo in izberite pozitivne misli, saj so ključ do pozitivnih sprememb.

Odrinite negativno energijo in izberite pozitivne misli, saj so ključ do pozitivnih sprememb.

9. Uživajte glasbo, filme in knjige z visoko vibracijo

Prana ni omejena le na hrano, ki jo jeste, ampak vključuje vse, kar zaužijete. Poskrbite, da bodo vaši mediji visoke vibracije in vas bodo pustili občutek dvignjenega, namesto izčrpanega. Ali vas družbena omrežja naredijo energične ali negotove? Ali ta nasilen akcijski film dejansko izboljša vaše razpoloženje ali prispeva k vaši tesnobi? Ali glasba, ki jo poslušate, vključuje nasilna ali nizkovibracijska besedila? Kako bi sprememba glasbene podlage vaše dnevne vožnje iz death metala v mantre prispevala k poteku vašega dneva? Bodite tako izbirčni glede vnosa medijev, kot ste glede kakovosti hrane, ki jo jeste, in odkrili boste novo energijo v svojem dnevu.

10. Obkrožite se z lepoto

Medtem ko ste pri tem, poskrbite, da bodo vaš dom in delovno okolje odražali lepoto, strast in navdušenje nad življenjem. Prava osvetlitev lahko pomembno vpliva na vašo produktivnost in razpoloženje. Obesite umetnost, ki vas navdihuje. Uporabite barve, ki vas pomirjajo in pomlajujejo. Zmanjšajte nered in ustvarite več prostora za jasnost. Vaše okolje močno vpliva na to, kako se počutite znotraj in kako živite svoje življenje.

11. Pojdite na sprehod zunaj

Dvojna korist za dvig vibracij – telovadite na prostem. Pojdite na sonce, medtem ko pospešite srčni utrip. Vzemite si odmor od nenehnega brnenja elektrike in tehnologije ter se ponovno povežite z Materjo Naravo. Že nekaj minut zavestnega bivanja na prostem lahko popolnoma spremeni vaše razpoloženje, zato je sprehod okoli bloka, ko naletite na mentalno blokado ali prepir s partnerjem, lahko tako koristen.

12. Poskrbite, da bodo vaši odnosi vibrirali visoko

Nazadnje, obkrožite se z ljudmi, ki vas dvigajo, namesto da bi vas vlekli dol. Preživljajte čas samo z ljudmi, ki vas naredijo boljše, ljudmi, ki verjamejo v vas, in so zainteresirani za resoniranje na visoki frekvenci, tako kot vi.

Preživljajte čas samo z ljudmi, ki vas naredijo boljše, ljudmi, ki verjamejo v vas, in so zainteresirani za resoniranje na visoki frekvenci, tako kot vi.

13. Schumanova Resonanca

Schumanova Resonanca, ki znaša približno 7,83 Hz, je naravna frekvenca Zemlje in se pogosto imenuje ‘utrip Zemlje’. Ta posebna vibracija je bila povezana z globljim stanjem zavedanja in dobro počutje. S sinhronizacijo vaših lastnih energijskih frekvenc s Schumanovo Resonanco, lahko doživite občutek harmonije in povezanosti z naravo. Prilagajanje vaših meditativnih praks ali celo preprosto preživljanje časa v naravi lahko pomaga uskladiti vaše vibracije s tem naravnim ritmom, kar lahko pripomore k povišanju vaše čustvene in duhovne vibracije.

Koristnih učinkov Schumanove Reonance se zavedamo tudi pri sportnaoprema.si, zato s pridom uporabljamo vibracijsko Schumann 3D ploščo. Smo namreč mnenja, da ponuja odgovore na izzive sedanjega načina življenja in odpira novo dimenzijo odnosa do svojega telesa vsem zdravstveno ozaveščenim ljudem, ki jim včasih, tako kot nam, zmanjka časa za odgovorno ravnanje s svojim telesom. Za brezplačen preizkus nam pišite na info@sportnaoprema.si ali pa enostavno pokličite na: 041 676 094‬!

Schumanova vibracijska ploška z dodatnimi blazinami.

Morda se vam zdi mamljivo podleči občutku nemoči glede prihodnosti planeta in vseh njegovih prebivalcev. Vendar pa usmerjanje vaših prizadevanj v dvig vaše energetske frekvence je eden najboljših daril, ki jih lahko podarite svetu. Ko se dvignete, dvignete tudi druge. To je edini način, kako lahko prispevate k dvigu kolektivne zavesti sveta.

Vir: https://chopra.com/articles/a-complete-guide-to-raise-your-vibration