DVOGLAVA ŽOGICA DUAL POINT

Dual Point je pripomoček, ki bi ga moral imeti v torbi oziroma pri sebi prav vsak, ne glede ali se ukvarja s športom ali ne. Govorimo o dvoglavih žogicah, ki na prvi pogled izgledajo kot dve tenis žogici, ki se držita skupaj. Dual Point je pripomoček s katerim lahko ustvarimo točkovni pritisk na mišico in s tem dosežemo, da se prekrvavitev v tej točki poveča. S stimulacijo boleče točke, dosežemo večjo prekrvavitev in boljši pretok tekočin. Prvotno je namenjen sproščanju bolečin v mišicah hrbtenice, saj je oblika ravno pravšnja, da z lastno težo telesa sproščamo mišice ob vretencih.

Seveda, pa lahko Dual Point uporabimo tudi za sproščanje mišic kot je Gluteus Maximus, ki ponagaja tistim, ki veliko sedijo in zato čutijo ostro bolečino v predelu na zunanji strani zgornjega dela zadnjice. Dual Point dvoglava žogica je idealna za sproščanje mišic vratu. Najboljše rezultate dosežemo, če vaje izvajamo ob steni, saj lahko z odmikom nog od stene reguliramo pritisk na točko in to z silo lastne teže. Pogosto uporabo Dual Point-a smo zasledili pri voznikih, ki si ga namestijo med sedežem in hrbtenico in z minimalnim premikanjem trupa med vožnjo dosežejo globoko masažo mišic.

Klik do naročila Dual Point dvoglave žogicehttps://sportnaoprema.si/trgovina/januarska-premium-akcija/accu-point-masazni-pripomocek/

 

GLADEK MASAŽNI VALJ BARREL ROLLER D2

Masažni valj Barrel Roller D2 je enostavno najboljša izbira za tiste, ki so pripravljeni svoje telo spraviti v red. To pomeni, da so se pripravljeni soočiti s togimi mišicami, ki ne služijo telesu kot bi lahko in jim povrniti elastičnost ter posledično telesu povrniti funkcionalno gibljivost. Po zadnjih raziskavah fascije, t.j. mišine ovojnice je gladka površina valja tista, ki kar najbolje stimulira živčne končiče in posledično mišico. Jasno je, da z kakršnokoli tako imenovano trigger point terapijo ne moremo doseči mišic, ki ležijo pod plastjo drugih mišic, torej je vsakršen poskus globinske masaže mišic brezupen primer.

Lahko pa stimuliramo fascijo, ki vpliva na vse mišice pod točko masaže, povrne prekrvavljenost, poveča aktivacijo in aktivira procese transporta tekočin. S tem mišica postane bolj elastična, ogreta in pripravljena na aktivnost. Seveda, pa je lahko valjčkanje tudi samostojen trening. Predlagamo, da se valjčkanja lotite sistematično in pričnete pri nogah ter končate pri vratnih mišicah. V kolikor bi želeli, da vam ob nakupu valjčka v 20 minutah brezplačno demonstriramo tehniko dinamičnega raztezanja ste vabljeni, da se naročite na predstavitev v SKLZ center. Prijave na telefon 041 676 094 ali email info@sportnaoprema.si.

Klik do naročila gladkega masažnega valja Barrel Roller D2https://sportnaoprema.si/trgovina/1x-pripomocek-1x-brezplacen-trening/barrel-roller-gladek-masazni-valj-sklz/

 

MASAŽNA PALICA MASSAGE BAR

Masažna palica je pripomoček namenjen vsem, ki želijo svojim mišicam in kitam najboljše. Le dovolj prekrvavljena in ogreta mišica je tista, ki zagotavlja maksimalno storilnost. Veliko rekreativcev kot tudi profesionalnih športnikov se ne zaveda, da je faza aktivacije in ogrevanja tista, ki mišice in vezivna tkiva varuje dolgoročno. Masažno palico lahko uporabljate sami na točkah, ki jih dosežete, to so vse mišice nog. S pomočjo partnerja pa masažna palica pride v poštev tudi za masažo hrbta, vratu, ramen in rok. Zadovoljni uporabniki so nogometaši NK Maribor, atleti Luka Janežič in Anita Horvat, triatlonec Denis Šketako, judoist Vito Dragič in Rok Drakšič, smučarka Ilka Štuhec in drugi znani slovenski športniki.

Klik do naročila masažne palice Massage Bar: https://sportnaoprema.si/trgovina/januarska-premium-akcija/masazna-triger-palica-massage-bar-sklz/

 

ACCU ROLLER 

Accu roller sestavljajo 4 manjše in 2 večji trigger point žogici. Gre za multifunkcijski pripomoček, saj ga lahko uporabljamo za učinkovito raztezanje, dinamično valjčkanje in točkovno trigger point masažo. To pomeni, da Accu Roller združuje kar tri pripomočke! Uporabljamo ga lahko za efektivno masažo stopal in tetive, saj so manjše žogice ravno pravšnje da zadenejo mesto bolečine.

Accu Roller uporabljajo tako rekreativci za učinkovito pripravo na trening in regeneracijo tkiv po treningu, kot profesionalni športniki (beri Odbojkarski klub Calcit). Cenovno najbolj dostopen pripomoček, ki ga uvrščamo med top izbor pripomočkov za regeneracijo tkiv.

Kliko do naročila Accu Roller-ja: https://sportnaoprema.si/trgovina/masazne-palice/accu-roller-trigger-point-pripomocek/