Posted on

NordicTrack FS14i – tri naprave v eni, tekač, steper in eliptik

Kaj je FS14i?

NordicTrack FS14i je naprava primerna za vse.

Iščete vadbo za celotno telo, ki zagotavlja nizko stopnjo obremenitve za vaše sklepe, opravite pa jo lahko udobno v svojem domu? Če je temu tako, bi bilo modro razmisliti o NordicTrackovem FS14i. Ta inovativna fitnes naprava združuje prednosti steperja, eliptika in tekalne steze s funkcijo večjega naklona v eno kompaktno in vsestransko celoto.

Kot visoko kakovosten eliptični trener je NordicTrack FS14i zasnovan tako, da ponuja celostno vadbeno izkušnjo, z nizko obremenitvijo sklepov, ki hkrati predstavlja izziv in nudi obilico zabave. Naprava se ponaša z vrsto funkcij, ki zadovoljijo potrebe najzahtevnejših uporabnikov, od nastavljive dolžine koraka in sposobnosti nastavitve nagiba, do 26 digitalnih stopenj upora in velikega zaslona na dotik.

NordicTrack FS14i nudi dovolj upora za vse uporabnike.

FS14i je drugačen od konkurence

NordicTrack FS14i odlikuje trden jeklen okvir, ki zagotavlja odlično stabilnost med vadbo in  visoko vzdržljivost. Navpične cevi, ki podpirajo konzolo in ročaje, so obdelane s suho prašnim barvanjem, ki nudi visoko odpornost proti koroziji in obrabi, naprava pa je ocenjena na največjo dovoljeno maso uporabnika 170 kg. To je impresivno in omogoča, da FS14i uporablja večina uporabnikov. Na okvir so pritrjene nastavljive izravnalne noge, ki zagotavljajo stabilnost v primeru uporabe na neravnih tleh. Pedali sta veliki, z teksturirano oporo za stopala, plastični nanosi pa ščitijo gonilo in sklepe. Zagotavljata dodatno udobje med vadbo in sta oblikovani tako, da nudita dober oprijem in stopalo ne drsi.

Slišali smo, da so se nekateri uporabniki pritožili na guganjem FS14i med uporabo. Mi tega nismo doživeli. Vsekakor je kljub izravnalnim nogam pomembno, da imate napravo postavljeno na ravni podlagi.

FS14i je bil zasnovan z idejo o revolucionarnem pogonu, ki omogoča bolj naraven korak v primerjavi z eliptičnimi trenerji s sprednjim pogonom. Sistem s sredinskima vztrajnikoma, ki sta nameščen ob strani pedalov, omogoča uporabnikom, da stojijo pokončno in zagotavlja boljše ravnotežje z manj nagiba naprej, kot pri sistemih s prednjim ali zadnjim pogonom. Vztrajnik pod vsakim pedalom je nedvomno novost, ki nudi uravnotežen občutek pod nogami. Težji vztrajniki na splošno povzročajo bolj gladko gibanje, vendar pri uporabi nismo opazili nobenih težav. Oba vztrajnika sta pokrita s plastičnim pokrovom, ki pogonski sklop zaščiti pred znojem, odpadki, prahom ali poškodbami.

Vsako pedalo ima svoj vztrajnik.

Naprava omogoča samodejno variabilno dolžino koraka. Najdaljši možen korak lahko meri kar neverjetnih 81 cm, kar seveda ustreza uporabnikom različnih višin, omogoča pa tudi učinkovitejšo in vadbo z boljšim izkoristkom. Z globino koraka 35,5 cm in variabilno dolžino koraka lahko torej izvajate številne gibe, od koraka podobnega hoji po stopnicah, do daljšega eliptičnega koraka. Pedala in ročaji se premikajo skladno za sinhroniziran občutek. Zaradi največje dolžine variabilnega koraka se vodoravne palice premaknejo za večjo dolžino, tako spredaj kot zadaj za FS14i. Priporočamo, da FS14i ne postavljate neposredno pred steno ali vrata. Opozorite tudi ljudi, ki morda hodijo za vami ali pred vami, da se pedala iztegujejo daleč naprej in nazaj.

Povedati je potrebno, da FS14i nima mirujočih ročajev, zato je lahko težko stopiti in sestopiti z naprave, saj se pedala ne zaskočijo. Ker so pedala zasnovana tako, da se premikajo gor in dol ter naprej in nazaj, je gibanja več, kot bi uporabniki morda pričakovali prvič. Priporočamo, da se uporabniki, ko stopijo na pedala, držijo za opornike. Za uporabnike s težavami z ravnotežjem ali mobilnostjo to morda ni najboljša lastnost FS14i.

Ročaji omogočajo, da ima vadba na FS14i učinek tudi na zgornji del telesa. Vlečenje ročajev proti vam aktivira bicepse, sprednje deltoide in hrbtne mišice. Če potisnete ročaje naprej, se vključijo tricepsi, zadnji deltoidi in podlakti. Zaradi te funkcije je FS14i koristen za več mišičnih sistemov, saj lahko naenkrat razvijete tako spodnje telo kot zgornji del telesa.

Ročaji na FS14i so ergonomsko oblikovani, tako da med uporabo ne pride do prevelike obremenitve zapestja, komolcev in ramen. Za enostavno in hitro prilagajanje upora in naklona naprave, se na ročajih nahajajo gumbi.

Ergonomsko oblikovani ročaji na FS14i.

FS14i deluje na osnovi magnetnega upora, ki zagotavlja tiho in gladko delovanje. Ta se ustvarja s pomočjo magnetov, ki so postavljeni poleg vztrajnikov. Ker ne gre za mehanski upor, sistem odpravlja trenje in zmanjšuje hrup ter obrabo. Za razliko od tradicionalnih eliptikov ali steperjev, NordicTrackov magnetni upor SMR (Silent Magnetic Resistance) deluje tišje, zaradi česar je idealen za domačo uporabo. Tudi, če živite v stanovanju. Naprava prav tako nudi obilico udobja.

Seveda se lahko prilagodi tudi raven upora, da se vadba naredi še bolj intenzivna. Z 26 digitalnimi stopnjami magnetnega upora lahko postopoma povečujete intenzivnost vadbe. Spreminjanje stopnje upora je še posebej koristno za doseganje večje porabe kalorij in intenzivnejše izgradnje mišic, hkrati pa nudi izziv vsem uporabnikom, od začetnikov do tistih vrhunsko pripravljenih. Upor se lahko prilagaja samodejno preko vadbe z aplikacijo iFit in programom na konzoli, kar omogoča uporabnikom, da med vadbo ohranijo roke na ročajih, ali pa si ga uporabnik prilagodi ročno, glede na svoje želje.

Vgrajen 14-palčni HD zaslon na dotik FS14i omogoča enostaven dostop do različnih programov vadbe in interaktivnih treningov. Konzola je enostavna za uporabo in uporabnikom omogoča hitro izbiro želenega treninga. Naročnina na iFit omogoča neomejen dostop do treningov in osebnega usposabljanja s certificiranimi trenerji, kar uporabnikom zagotavlja bolj interaktiven in učinkovit trening. Pretočne vadbe na zahtevo, ki jih vodijo svetovno priznani trenerji in vam omogočijo, da doživite vabljive, virtualne pokrajine. IFit poleg obilice vadb ponuja tudi personalizirane načrte obrokov, sledenje spanju in druge funkcije, ki vam pomagajo doseči vaše fitnes cilje in izboljšajo kvaliteto življenja.

14-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti.

Ena najpomembnejših funkcij Nordictrackovega FS14i je njegova sposobnost spreminjanja naklona, v pozitivno in negativno. Naklo je spremenljiv, z razponom od -10 do 10 stopinj. Uporabnikom s tem  omogoča, da ciljajo na različne mišične skupine, na primer, mišice zadnjice, meč ali stegen, hkrati pa lahko s tem dosežejo bolj intenziven in učinkovit trening. Možnost spreminjanja nagiba prav tako zagotavlja bolj raznoliko in zanimivo izkušnjo treninga, ki preprečuje dolgčas in enoličnost.

Ko gre za NordicTrack je na voljo iFit

iFit nudi ogromno koločino vadb.

IFit je platforma za zdravje in fitnes, ki ponuja celovito rešitev za ljudi, ki si želijo izboljšati svoje zdravje in dobro počutje. Sestavlja jo več elementov, kot so personalizirani treningi, dijetalni plani, merjenje telesnih parametrov in številni drugi, ki so na voljo uporabnikom na enem mestu.

Ena od ključnih prednosti iFit je personalizacija, ki se izvaja na podlagi podatkov, ki jih uporabnik vnese v svoj profil. Na ta način lahko iFit ponudi treninge, ki so prilagojeni posameznikovim ciljem in zmožnostim, poleg tega pa upoštevajo tudi prehranske potrebe in navade uporabnika.

Sestavljanje treningov temelji na podlagi številnih spremenljivk, kot so starost, spol, telesna teža, višina, telesna pripravljenost in cilji, ki jih želi uporabnik doseči. Na podlagi teh podatkov algoritem iFit izbere najprimernejše vaje in pripravi treninge, ki so prilagojeni posamezniku. Vaje se lahko izvajajo v telovadnici ali doma, kar omogoča večjo prilagodljivost uporabnikom.

IFit ponuja ogromno vsebine.

Poleg treningov, iFit ponuja tudi številne druge možnosti, ki so namenjene izboljšanju zdravja in dobrega počutja uporabnika. Med njimi so dijetalni načrti, ki so prilagojeni posameznikovim ciljem in življenjskemu slogu. Na podlagi prehranskih navad in želja uporabnika iFit sestavi načrt, ki vključuje različne vrste hrane in obrokov ter upošteva dnevne kalorične potrebe.

Poleg tega platforma ponuja tudi merjenje telesnih parametrov, kot so telesna teža, telesna maščoba in mišična masa. Ti podatki so pomembni za spremljanje napredka in za prilagajanje treningov in prehrane.

V okviru iFit platforme so na voljo tudi številne druge vsebine, kot so videoposnetki z navodili za izvajanje vaj, spletni seminarji o zdravem načinu življenja, motivacijske spodbude in še veliko več. Na ta način uporabniki prejmejo celovito podporo in spodbudo za doseganje svojih ciljev.

iFit nudi tudi vadbe, ki jih izvajamo ob napravi.

iFit je dostopen preko spleta in mobilne aplikacije, kar omogoča uporabnikom dostop do treningov in drugih virov kjerkoli in kadarkoli. Poleg tega je platforma združljiva z različnimi fitnes napravami, kot so tekalne steze, sobna kolesa in eliptični trenerji, kar omogoča uporabo iFit v kombinaciji z drugimi fitnes napravami.

Poleg personaliziranih treningov iFit ponuja tudi možnost povezovanja z drugimi uporabniki in skupnostmi, kar lahko prispeva k večji motivaciji in boljšim rezultatom. Uporabniki lahko spremljajo napredek drugih uporabnikov, delijo svoje dosežke in se povezujejo z drugimi, ki imajo podobne cilje.

iFit je tako rešitev za vse, ki si želijo izboljšati svoje zdravje in počutje na učinkovit in prilagodljiv način. Personalizirani treningi, dijetalni načrti, meritve telesnih parametrov in drugi viri omogočajo celovit pristop k zdravemu načinu življenja, ki ga je mogoče prilagoditi individualnim potrebam vsakega posameznika. Združljivost z različnimi fitnes napravami in možnost povezovanja z drugimi uporabniki pa omogoča večjo fleksibilnost in motivacijo za dosego ciljev.

Je FS14i vreden nakupa?

NordicTrack FS14i je vrhunski eliptični trener, ki nudi vadbo za celotno telo, pri tem pa ohranja nizko stopnjo obremenitve na sklepe. Vadba je hkrati polna izzivov in zabavna. Robusten jeklen okvir, variabilna dolžina koraka in možnost nagiba ali padca uporabnikom zagotavljajo prilagojeno in udobno vadbeno izkušnjo, 26 digitalnih stopenj upora in velik zaslon na dotik pa nudijo širok izbor vadbenih možnosti in enostavno berljivih meritev vadbe.

Nordictrackov FS14i nudi odlično vadbeno izkušnjo.

Preko naročnine na iFit je uporabnikom zagotovljena resnično ogromna izbira pretočnih interaktivnih vadb in personalizirano usposabljanje s certificiranimi trenerji, kar izkušnjo vadbe naredi bolj privlačno in učinkovito. Uporabniku prijazen dizajn in enostavnost uporabe, naredita  FS14i za odlično izbiro za uporabnike vseh ravni pripravljenosti in želja.

Čeprav je FS14i naprava višjega cenovnega razreda, njegov širok izbor funkcij in zmožnosti nudijo priložnost za odlično naložbo, za vse uporabnike, ki resno sledijo svojimi fitnes ciljem.