Posted on

Pravilna drža je zanesljiva pot do vašega zdravja

Korektor drže

Bolečine v hrbtu in hrbtenici so najpogostejše bolečinsko stanje današnjega časa. Skoraj vsak posameznik se z njimi sooči vsaj enkrat v življenju, bolečine pa so tudi eden najpogostejših vzrokov za izostanek od dela. 

Bolečine v hrbtu imajo izvor v poškodbi vezi in mišic zaradi nenadnega giba, preobremenitve pri delu oz. športu ali starostnih sprememb ter pogosto postanejo kronične. Ker je zdrava hrbtenica temelj vašega zdravja, vsakršnih bolečin, četudi so rahle in tope, ne gre zanemariti. Pomislite. Imate kdaj bolečine v hrbtenici? Vas kdaj boli vrat? Težko stojite ali sedite dlje časa? Ste morda utrujeni in brez energije? Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili pritrdilno, berite dalje. 

Enostavna rešitev

Bolečine v hrbtenici izvirajo iz poškodbe vezi in mišic zaradi nenadnega giba, preobremenitve pri delu oz. športu ali starostnih sprememb. Pogosto postanejo kronične.  

Kaj velja za vas?

 • Bolečine v hrbtu se ponavljajo
 • Težko stojite ali sedite dlje časa
 • Ste utrujeni in brez energije
 • Vaše delo in način življenja sta pretežno sedeča
 • Vaše aktivnosti zajemajo obremenitve (pri delu, športu, ipd.)

Če ste se prepoznali vsaj v eni alineji, potem bolečine v hrbtu že poznate ali pa se boste z njimi soočali v bližnji prihodnosti. 

Imamo rešitev

Optimalna drža telo obdrži v položaju dvojnega S, kar je naravna krivina hrbtenice. Slednja omogoči razbremenitev v ledvenem in vratnem predelu ter normalen pritisk na strukturo hrbtenice, mišic in ligamentov. Vzdrževanje pravilne telesne drže je zato ključno za vaše zdravje in počutje, hkrati pa je dobra naložba v gibljivost v pozni starosti.

Pot do zdrave hrbtenice je lahko zelo enostavna, saj težave pogosto odpravi že pravilna telesna drža! Zaradi sodobnega načina življenja večji del dneva preživimo v sedečem položaju, pri tem pa je telesna drža večine posameznikov daleč od optimalne. 

Izjemen vpliv na vaše zdravje

Pravilna telesna drža je izjemnega pomena za vaše počutje, zdravje in tudi za pretok energije po telesu. Optimalna drža namreč telo obdrži v položaju dvojnega S, kar je naravna krivina hrbtenice. Slednja omogoči razbremenitev v ledvenem in vratnem predelu ter normalen pritisk na strukturo hrbtenice, mišic in ligamentov. Vzdrževanje pravilne telesne drže je zato ključno za vaše zdravje in počutje, hkrati pa je dobra naložba v gibljivost v pozni starosti. 

Za doseganje pravilne telesne drže so na voljo številni napotki in vaje, ki vam jih bo predstavil izbrani strokovnjak s področja fizioterapije ali ortopedije. Vaje je potrebno dosledno izvajati, pravilno držo pa ves čas ozaveščati, zlasti na začetku, ko mišice še niso navajene na pravilni položaj. 

Korektor dela namesto vas

Če je vaš vsakdanjik pogosto prenatrpan z obveznostmi, držo pa bi želeli popraviti že takoj, je odlična rešitev za usvojitev pravilne drže korektor. Strokovnjaki korektor drže priporočajo za uporabo vsem, ki imajo obremenjujočo naravo dela, se ukvarjajo z različnimi športnimi aktivnostmi ali se soočajo z dolgotrajnim sedenjem pred računalnikom. Korektor drže sprosti hrbtenico ter omogoča stabilno in pravilno držo. Z njim na naraven in nevsiljiv način hitro popravimo držo, saj držimo ramena bolj nazaj. Tako si olajšamo bolečine ali ravnamo preventivno – preprečimo, da slednje sploh nastanejo. 

Preprosta uporaba

Korektor drže je enostaven za uporabo. Ker je izdelan iz lahkih materialov, ga lahko nemoteno uporabljate v službi, pri športni aktivnosti ali celo pri gospodinjskih opravilih. Medtem ko boste vi opravljali svoje delo, bo korektor delal za vas. Hrbtu bo nudil ustrezno oporo, ker pa je udoben, lahek in diskreten, boste sčasoma pozabili, da ga nosite. 

Sodoben način življenja in dela nas sili v števne neodložljive obveznosti, zaradi katerih pogosto pozabljamo na svoje zdravje. Za dobro zdravje in počutje je pogoj zdrava hrbtenica, ključ do nje pa je pravilna drža. Dobra novica pri tem je, da lahko z dobro in redno prakso prav vsak popravi svojo držo, ne glede na starost. Ravnajte s svojim telesom spoštljivo, da vam bo le-to dolgo služilo!

Čas je, da ukrepate zdaj.

 • Takojšnji učinek – Korektor drže vam pomaga pravilno telesno držo usvojiti takoj. Sprosti hrbtenico in omogoča stabilno in pravilno držo.
 • Prihrani vaš čas in denar – Uporaba korektorja ne vpliva na vaše obveznosti in aktivnosti. S slednjimi boste lahko nadaljevali ter prihranili čas in denar za obiskovanje različnih aktivnosti, namenjenih izboljšanju drže.
 • Naraven in nevsiljiv – Izdelan iz lahkega materiala izdelek diha in odvaja vlago, njegova diskretna izdelava pa omogoča nošnjo pod oblačili in vas zato pri ničemer ne ovira.  
 • Enostavna uporaba – Korektor oblečete kot nahrbtnik in ga s pomočjo trakov popolnoma prilagodite svoji postavi. 
 • Ergonomska zasnova – Izdelek je ergonomsko zasnovan, s čimer zagotavlja optimalno podporo hrbtenici in ramenom. 
 • Preprečuje težave – Korektor drže zanesljivo preprečuje izbočen hrbet, torakalno kifozo, lumbalno lordozo, zaobljena ramena, sključenost in naprej nagnjeno glavo. 

Pogosta vprašanja

Za koga je primeren korektor drže?

Korektor drže je pripomoček, namenjen izboljšanju drže in podpori hrbta. Primeren je za osebe, ki se soočajo z bolečinami v hrbtu, osebe s pretežno sedečim življenjskim slogom, osebe, ki se srečujejo z velikimi obremenitvami na delu ali v športu ter posameznike, ki težko stojijo ali sedijo dolgo časa ali pa se počutijo utrujene in brez energije. 

Koliko časa dnevno lahko uporabljam korektor drže?

Največji učinek boste dosegli z redno uporabo korektorja drže – sprva nekaj minut dnevno, postopoma pa z daljšanjem časa nošnje. Kmalu boste opazili vidno izboljšanje vaše drže in zmanjšanje bolečin v vratu, ramenih in zgornjem delu hrbta. 

Ali je korektor drže primeren tudi za mladostnike?

V primeru težav z držo in začetnih bolečinah v hrbtenici je priporočljiva uporaba korektorja drže tudi pri mlajših osebah. Pravilna drža je temelj zdrave hrbtenice in odlična investicija v gibljivost v starosti. 

Kako s korektorjem drže, če nisem športne postave?

Korektor drže je univerzalne velikosti, zaradi prilagodljivih trakov omogoča popolno prileganje pri posameznikih različnih tipov postav, višine ali teže. Ne glede na vaš stas ga boste lahko namestili povsem po vaši meri. 

Katere težave preprečuje korektor drže?

Ker s svojo ergonomsko zasnovo zagotavlja optimalno podporo hrbtenici, korektor drže preprečuje pogoste težave s hrbtom, kot so izbočen hrbet, torakalna kifoza, lumbalna lordoza, zaobljena ramena, sključenost in naprej nagnjena glava.

Ali lahko korektor drže nosim na koži?

Zaradi svoje lahke zasnove lahko korektor drže nosite pod oblačili, tudi na goli koži. Zračni materiali preprečujejo utesnjenost in neprijetno potenje, sčasoma boste pozabili, da ga nosite, saj bo korektor drže postal del vas.