Poglejte si, kako se Sara Sigmundsdóttir pripravlja na 2015 Reebok CrossFit tekmovanje to leto.

Prvo tekmovanje Sare Sigmundsdóttir je bilo pravo presenečenje, celo za njo. Njen dober prijatelj jo je nekega dne prepričal, da se prijavi na CrossFit tekmovanje brez kakršnekoli tekmovalne predpodlage. Sara je dosegla drugo mesto. In ni presenečenje, da je v crossfit vključena še danes, namreč na Evropskem Rebook CrossFit tekmovanju drži drugo mesto, takoj za Annie Thorisdottir.

Kot večina športnikov, še Sara nikoli prej ni slišala za valjčkanje, vzdrževanje mišic ali za miofascinalno masažo, dokler ni zaradi želje po hitrejši regeneraciji naredila raziskavo. Danes je ogrevanje in regeneracija del njenega vsakdana, da ostane zdrava in gibčna.

Sara crossfit www.sportnaoprema.si

S Saro smo se dobili, da bi izvedeli več o njeni dnevni rutini in njenih strategijah, ki vključujejo ogrevanje in rehabilitacijo.

Sarin nasvet: “Za dosego svojih ciljev, ni nujno potrebno, da se treniraš več. Treniraj pametno! Za primer: Sestavite si ogrevanje, s katerim boste ogreli mišice, ki jih boste uporabljali pri treningu, na koncu pa iste mišice vedno zmasirajte. V to masažo spada valjčkanje, raztezanje in pritiskanje na trigger točke.”

Crossfit oprema www.sportnaoprema.si

Športniki prepogosto spregledajo regeneracijo. Sramota, saj lahko en dober tretma regeneracije mišici prepreči poškodbe še za par treningov vnaprej, poleg tega pa omogoči, da bo na treningih mišica bolj fleksibilna.

Kadar je mišično tkivo zdravo, je posledično bolj elastično, zato so gibi boljši. Z masažo doprinesemo mišici večji dotok krvi in kisika.

IMG_8340

“Večina ljudi danes za masažo bodisi nima časa, bodisi nima denarja, zato se zatekajo k samomasaži in miofascinalni masaži za regeneracijo.” nam je zaupala Sara.

crossfit oprema www.sportnaoprema.si

Nutricizem je pravtako zelo pomemben dejavnik za regeneracijo. Vsi vemo, da beljakovine nahranijo mišico, ogljikovi hidrati pa dajejo energijo za trening. Za dobro počutje se Sara drži zdrave prehrane, vendar ko ji urnik omogoča, se z veseljem zateče tudi k svoji najljubši hrani.