Kdor tudi osebno pozna zvezdo Miami Heat-a, Gorana Dragića, lahko brez težav potrdi, da ne glede na izjemno kariero, ki si jo je ustvaril, ne deluje prav nič zvezdniško. Še več, na poletnem košarkarskem kampu, ki ga je skupaj z ekipo profesionalnih košarkarskih trenerjev in strokovnih sodelavcev organiziral na Rogli, je dokazal, kako brez težav za košarkarsko kariero navdušiti prav vsakega mladega košarkarja. Posvetil se je namreč vsakemu posamezniku posebej in mu pomagal doseči, da kamp zapusti mnogo boljši, kot je prišel. 

Veseli in ponosni smo, da smo že drugo leto zapored del kampa tudi mi. Letos smo za vse udeležence pripravili trening treh ključnih vidikov trenažne strategije: aktivacije, agilityja in regeneracije.

Pričeli smo s kratkim uvodnim predavanjem o pomembnosti aktivacijskih in regenerativnih tehnik. 

Nato smo mladim pokazali najpomembnejše načine samomasaže z regenerativnimi pripomočki kot so: barrel roller, accupoint, masažna palica ipd.

Mladi košarkarji so se razdelili v dve starostni skupini, čemur smo prilagodili tudi intenzivnost posameznih vaj. Kljub temu najmlajši udeleženci niso prav nič zaostajali za svojimi starejšimi kolegi. 

Osrednji del treninga je potekal na SKLZ poligonu, na katerem so postaje bile postavljene v skladu s tehnikami, ki izboljšujejo agilnostne veščine, koordinacijo in preigravanje. 

Tako je vsak izmed 102 udeležencev dobil priložnost, da pridobi nenadomestljivo znanje in izkušnje ter se preizkusi na edinstvenem poligonu z najnovejšo SKLZ opremo.

Skupaj z ekipo Grosbasketa smo na koncu dobili priložnost z Goranom spregovoriti nekaj besed o njegovem življenju v Miamiju. Ste vedeli, da morajo vsi igralci Miami Heata imeti manj kot 10% telesne maščobe in da jo trenutno Goran ima le 5,5%? Razlog za tako majhen procent se seveda skriva v strogem prehranjevalnem režimu in natančno določenih treningih, ki jih Goran redno izvaja tudi v času, ko je v Sloveniji. Pred časom sta ga obiskala tudi kondicijska trenerja Miami Heata in mu posodobila trenažno strategijo  ter ga nekaj dni osebno pripravljala na novo sezono.

Z veseljem pa smo naše znanje z Goranom delili tudi mi. Predstavili smo mu naš najnovejši projekt Body Motion System in mu pokazali nekaj ključnih točk programa. Veseli smo, da je tudi športnik kot je Goran z zanimanjem sprejel naš sistem.

Po dveh letih uspešnega sodelovanja z Goranom Dragićem in njegovo ekipo ter Grosbasketom že nestrpno čakamo prihodnje poletje!