Se še spomnite tega videa? 

Ste se kdaj vprašali, kdo je dekle, ki v videu nastopa kot ambasadorka fitnesa Gym24? Predstavljamo vam Nino Pirečnik, osebno trenerko, vaditeljico vodenih vadb, navdušeno vsestransko športnico in lastnico fitnesa NYC Gym v Velenju.

O tem, kako vsestranska oseba je, nam razkriva v spodnjem intervjuju. Pa tudi nekaj “receptov” za uspeh v fitness industriji nam je zaupala … 😉 

nina1

Nina, v Velenju deluješ kot priznana fitness trenerka. Pa če se najprej osredotočiva na tvoje začetke športne kariere …

Nina: S športom se ukvarjam že od malega. Začela sem  s plesom, nadaljevala z gimnastiko, odbojko, kasneje sem se trenirala tudi borilne veščine. Med vsemi športi sem se najbolj našla v plesu, zato sem pred sedmimi leti pričela s svojo plesno skupino, leto kasneje pa sem naredila licenco za zumbo inštruktorico. Tako se je pričela moja samostojna pot, s svojimi plesnimi skupinami. Ker pa je svojo pot vedno potrebno nadgrajevati, sem tako vsako leto tem dejavnostim dodajala še nove, npr. crossfit, bootcamp. V zadnjem času pa se najbolj posvečam osebnemu trenerstvu, saj me to, da ljudem pomagam do želene postave, izpopolnjuje. 

V svojem studiu Fit Dance Studio izvajaš številne vodene vadbe. Katero bi našim bralcem izpostavila kot najučinkovitejšo in zakaj?

Nina: Vsaka vadba je učinkovita, saj vse temeljijo na visoki intenzivnosti. Izmed vseh bi izpostavila vadbo Fit Hiit, saj je izmed vseh še najbolj podobna vadbi T25. Vse skupaj traja manj kot uro in temelji na zelo visoki intenzivnosti. Vadba 187 Workout je najmlajša izmed naših vadb in je zares edinstvena. V osnovi je vadba z uporabo različnih pripomočkov npr. gum, vrvi ipd. Temelji na premagovanju ovir, morotičnih lestvic, do uporabe surovih uteži. Ta vadba je zares dodelana, saj vsak udeleženec deluje pod nadzorom trenerja.

nina6

Od kje pa ideja za tako militaristično vadbo?

Nina: Ideje vedno prihajajo od nas samih. Držimo se načela, da sami kreiramo naš program, nikoli ne kopiramo znanih vadb iz Amerike, recimo. Isto velja za poimenovanje vadb. Ime 187 Workout sestavlja 1 minutni sklop vaj, pri katerih je obremenjenih 8 mišičnih skupin in 7 ponovitev sklopov. Idej nam ne manjka, problem je včasih le v državi, ki z različno birokracijo omejuje napredek. V stranki je dobro vzbuditi zanimanje na tak način, da se vadbe vedno popestri z raznimi pripomočki, (npr. motorične lestvice, lateks elastike, valjčki za regeneracijo po treningu) tako je vadba vedno drugačna in še bolj zanimiva. Mislim, da nas to tudi razlikuje v siceršnji poplavi vodenih vadb. 

Si tudi predavateljica Zumba vadbe na različnih kongresih, znanje pa si pridobivala tudi v tujini. Kako je po tvoji oceni Zumba razvita v Sloveniji?

Nina: Prava Zumba je popolnoma drugačna od te, ki jo izvajajo v Sloveniji.  V preteklosti sem imela priložnost, da se Zumbe učim od samega ustanovitelja, kar mi je dalo vpogled v dušo in jedro te vadbe, ki temelji na latinskih ritmih. Pri tem se pokaže predvsem ta strast pri plesu, energija pri vadbi je neverjetna. Bistveno pri Zumbi je to, da jo sam začutiš. V Sloveniji je Zumba trenutno v upadu, medtem ko je drugod  po svetu še vedno zelo priljubljena. Pri nas se vidi, da smo manjša država in potrebujemo vedno nove trende. 

nina5

Kateri so po tvojem mnenju glavni temelji za dolgoročno uspešno kariero kot fitnes trener?

Nina: V fitnesu je najpomembnejše, da se na začetku opremiš z dovolj znanja in željo po pomoči ljudem. Seveda je to način življenja, pri katerem je mnogo odrekanja in če v sebi ne nosiš iskrene želje, da s svojim znanjem pomagaš ljudem do rezultatov, potem nikakor ne moreš uspeti. Pomembno je tudi to, da v tem procesu ne zapostaviš sebe in svoje postave, saj še vedno moraš biti strankam za zgled. Prostega časa pravzaprav nimaš, vendar je to na koncu poplačano z uspehom. Tudi naš tim je sprva obsegal le nekaj posameznikov, sedaj nas je že kar precej. Mislim, da so ljudje videli, da je zanesljivost in trdo delo pot do želenega cilja, ki jih ga pomagamo uresničiti. 

Nina Pirečnik 2 www.sportnaoprema.si

Tvoja želja pa je uspeti v tujini … 

Nina: Res je, moja želja je, da najprej v Sloveniji vzpostavim ekipo trenerjev, ki jim lahko popolnoma zaupam. Nato pa se želim uveljaviti kot osebna trenerka tudi v tujini, saj imamo odličen program, ki smo ga zasnovali sami tj. Challenge Fit Team ali CFT in menim, da ima ogromno potenciala uspeti tudi v drugih državah, ne le v Sloveniji. 

12973170_1001104839972765_3844102962814984619_o

Nina in njen tim osebnih trenerjev pri svojem delu redno uporabljajo SKLZ pripomočke, ki vadbe in treninge naredijo edinstvene in neponovljive. Prav to poleg popolne predanosti izpostavlja kot ključ do uspešnega in dolgoročnega sodelovanja s strankami na vodenih vadbah in v fitnesu.

Intervju zapisala: Špela Terglav