V hitrem in stresnem načinu življenja postaja aktiven življenski slog obveza vsakega pozameznika, ki želi ohranjati svoje telo zdravo. Za mnoge je dilema, kako uskladiti kariero, družino in rekreacijo, prava nočna mora. 

Za vas smo zato pripravili nekaj ključnih informacij, ki vam bodo pomagale pri odločitvi za nakup tekalne steze.

Tekalne steze so že nekaj časa najbolj priljubljena izbira med kardio izdelki. Zakaj se vedno več ljudi odloča za investicijo v domačo tekalno stezo in kaj so glavne značilnosti vadbe na tekalni stezi doma v spodnjih odstavkih:

POKURITE VEČ KALORIJ

S telovadbo na tekalni stezi pokurite več kalorij kot bi jih na katerikoli drugi vadbeni napravi. Študija, ki jo je opravil Journal of the American Medical Association je dokazala, da z intenzivno vadbo na tekalni stezi posameznik porabi povprečno 700 kalorij, za razliko od vadbe na stepperju (porabljenih 627 kcal) in sobnem kolesu (498 porabljenih kcal).

ICON-NETL-99814

TRENIRATE KADARKOLI ŽELITE

S svojo lastno tekalno stezo doma pridobite svobodo do treniranja kadarkoli vam to odgovarja, tudi ob enih ponoči … Izognili se boste nenehni gneči v fitnes centrih, čakanju v vrsti za tek na stezi, hitenju v fitnes še predenj se vanj vsuje nepregledna množica ali poznim neprijetnim izhodom iz fitnesa v trdi temi in mrazu.

KONEC Z NENEHNO DILEMO – KAJ OBLEČI ZA V FITNES?

Za mnoge predstavlja dilema kaj obleči za v fitnes stresno situacijo, s katero se soočajo pogosto. Vadba na tekalni stezi v domači dnevni sobi ob vašem najljubšem programu na televiziji ne bo le bolj zabavna, temveč tudi mnogo bolj efektivna. Četudi boste vadili v majici, ki ste jo nazadnje nosili v zadnjem letniku srednje šole – pred desetimi leti.

steza2

TRENIRATE KOLIKOR ČASA ŽELITE

Za vas ne vemo, vendar za večino je ena izmed najbolj neprijetnih stvari v fitnesu povezana s časom, ki nam pripada za tek na stezi. Najhuje je, ko te nekdo s steze izrine, saj si “svoj čas že porabil”. Verjemite, ni boljšega občutka kot časovna svoboda na stezi!

DOLGČAS NA TEKALNI STEZI – KAJ JE ŽE TO?

Kolikokrat  ste šli v fitnes in se tam po desetih minutah treninga naveličali in se odločili, da greste domov? Zabava je s tekalno stezo na domu zagotovljena! Čas na stezi mine, kot bi mignil, še posebej ob najljubši seriji na domačev TV zaslonu.

steza3

KONČNO PRIDOBITE TELO, KI STE SI GA VEDNO ŽELELI!

Dejstvo je: bolj boste telovadili, ko se vam bo to zdelo priročno. To pomeni, da je v vaši moči, kdaj boste svoje telo natrenirali do želenega cilja.Poslovite se od odvečnih maščobnih blazinic na stegnih, trebuhu in si utrdite telo do popolnosti. Najlažje se boste k delu spravili doma!