Namigovanja, da za dobro fizično pripravo potrebujete le sprehod in nekaj telovadbe, so popolnoma odveč. Nekaj resnice seveda je v tem pa vendar, za maksimalen učinek telesnih sposobnosti je potrebno skrbeti skoraj vsak dan, tudi ločeno. Kaj to pomeni? Kardiovaskularna vadba ima popolnoma drugačen učinek kot krepitev mišic na posameznih predelih telesa. In če želite doseči rezultat, se je zanj treba ne samo boriti temveč tudi združiti koristno z uporabnim.

Verjetno poznate izraz »funkcionalni trening«. To je vrsta vadbe, ki zagotavlja funkcionalno gibanje posameznih predelov telesa. Dosežek, ki ga pridobite skozi omenjeni način vadbe, je neprimerljivo boljši kot marsikateri drug pristop, ki obljublja uresničitev fizičnih zmogljivosti. Kot je v prehrani pravilo, da kombinacija živil daje popolno hranilnost, tako enako velja tudi za vadbo oz. trening. Z kombinirano uporabo določenih športnih rekvizitov, lahko dosežete, kar želite. Seveda brez stroge discipline ne bo šlo kajti le tako se boste približali zastavljenemu cilju.

Koordinacijska hitrostna lestev je pripomoček, ki ga lahko uporabljate praktično vsak dan za ogrevanje, z njim pa boste pridobili na hitrosti in spretnosti, torej dve lastnosti, ki igrata ključno vlogo za fizično pripravo, bosta postali vaša vsakdanja misel, ki vas bo hranila z motivacijo. Več o izdelku si lahko preberete tukaj.

Obtežilni jopič postaja vedno bolj cenjen pripomoček kajti toliko večja kot je sila teže, toliko bolj naporen in učinkovit je trening. Zaradi dodatne obtežitvije obremeni delovanje srca, ki pa za svoj namen potrebuje napor, da pravilno črpa življenjsko tekočino ter tako dovaja kisik v vsako celico vašega telesa. Več o izdelku si lahko preberete tukaj.

Trak za trening z uporom je zanimiv produkt s katerim delujete proti fizikalni lastnosti in si povečujete lastni potencial, ki je zaslužen za najvišjo raven gibalnih sposobnosti. Več o izdelku si lahko preberete tukaj.

Kombinacija omenjenih športnih pripomočkov je zaradi svoje praktičnosti nudi optimalen trening vsak dan, seveda, če ste dovolj fizično zmogljivi že sedaj. Če pa ste na poti k dobri fizični pripravi, poskrbite, da bo trening s pravo kombinacijo omenjenih pripomočkov tisti, ki bo izpolnil vaša pričakovanja.

Dobro izdelan mesečni plan vadbe s pravilnim izvajanjem vaj je odličen asistent treningu, ki vam bo omogočil najboljši možni efekt. Z temu primernimi športnimi dodatki pa boste svoj rezultat le še izboljšali.

Vedno bolj popularni treningi z uporom prinašajo številne koristi tako rekreativcem kot profesionalnim športnikom. In kaj si pravzaprav želite? Oblikovati telo, izgubiti odvečne maščobe, pridobiti mišično maso, povečati moč ali izboljšati motorične sposobnosti? Vse to si lahko omogočite z redno in disciplinirano vadbo. Z upoštevanjem vaj, boste po mesečnem planu zagotovo opazili razliko.

združitvijo treh vrhunskih športnih pripomočkov in integracijo v mesečni plan fizične priprave, ki ga za vas pripravi osebni trener, boste pridobili ne samo na nivoju umskih sposobnost, temveč tudi motorike in ravnotežja.

Zapisala: Alenka Zapušek